Bolt želi tri medalje i na Igrama u Riju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jamajčanski sprinter Usain Bolt, dvostruki olimpijski prvak na 100 i 200 metara, te u štafeti 4x100 metara, izjavio je da cilja trostruki tripl u tim disciplinama na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., distanciravši se tako od svojih ranijih izjava da bi se okušao u skoku u dalj.

"U Riju će se raditi o obrani mojih naslova", izjavio je šesterostruki olimpijski prvak prilikom posjeta Novom Zelandu. "Ne želim se okušavati u novim disciplinama u Riju jer želim samo obraniti svoje naslove i pokazati svijetu da je moguće ostvariti novi tripl. Trostruki tripl, to mi je prioritet", dodao je Bolt.

Bolt, koji već uobičajeno daje konktradiktorne izjave, prvi je put 2009. rekao da bi se volio okušati u skoku u dalj. Ponovio je to nakon Olimpijskih igara u Londonu, te dodao da bi se mogao iskušati u toj disciplini 2014. na Igrama Commonwealtha.

"Uvijek sam u potrazi za novim izazovima", kazao je prošli mjesec u Bruxellesu. "To je strategija koju sam dogovorio s trenerom. Ali sigurno ne 400 metara, iako je moj trener govorio o tome. Skok u dalj u Riju 2016., zašto ne? Sugerirali su mi čak da to pokušam na Igrama Commonwealtha (u Glasgowu 2014). Razmislit ću".

Bolt, vlasnik svjetskih rekorda na 100 m i 200 m, proslavit će svoj 30. rođendan zadnjeg dana Igara u Riju 2016. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter