Bolt se nije iskazao kao košarkaš

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbrži čovjek na svijetu, višestruki olimpijski pobjednik i svjetski prvak, te svjetski rekorder na 100 i 200 metara, Jamajčanin Usain Bolt nastupio je u "Celebritiy All-Star" utakmici tijekom NBA "All-Star" vikenda u Houstonu, ali nije impresionirao svojim košarkaškim umijećem usprkos svojoj visini od 1.96 metara.

Bolt je tijekom 29 minuta provedenih na parketu pogodio samo jedan od pet šuteva iz igre, a i to je bilo zakucavanje nakon što je napravio pet koraka, no suci ih nisu željeli dosuditi, te je promašio oba slobodna bacanja. S druge strane, član suparničke momčadi kojega je Bolt čuvao u obrani, američki tajnik za obrazovanje 48-godišnji Arne Duncan postigao je 11 poena, te imao pet asistencija i sedam skokova.

"Iznenadila me čvrstina kojom su naši protivnici igrali. Ja sam se došao zabavljati, a oni su igrali ozbiljno. Pa, u četvrtoj su četvrtini vodili sa 20 razilke i igrali presing preko cijelog terena, kao da nije riječ o revijalnoj utakmici", kazao je Bolt nakon susreta u kojemu je njegov Istok izgubio od Zapada sa 38-58. (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter