Bolt i Fraser-Pryce atletičari godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jamajčanski sprinteri Usain Bolt i Shelly-Ann Fraser-Pryce najbolji su atletičar i atletičarka 2013. godine po izboru Međunarodnog atletskog saveza (IAAF).

Na IAAF gala-večeri u Monte Carlu Bolt i Fraser-Pryce su očekivano proglašeni najboljima. Bolt je na SP-u u Moskvi uzeo zlata na 100 i 200 metara te štafeti 4x100 metara, a ovo mu je treća uzastopna pobjeda na IAAF izboru i peta u zadnjih šest godina.

"Ove sezone želim svjetski rekord na 200 metara, želim ići ispod 19 sekundi", kazao je prilikom uručivanja nagrada najbrži čovjek svijeta.

Fraser-Pryce je u Moskvi također okrunjena svjetskim naslovima na 100, 200 i štafeti 4x100 metara, a 26-godišnjoj Jamajčanki ovo je prvo IAAF priznanje. Ona je i tek druga atletičarka iz Jamajke koja je proglašena najboljom, a prije nje je to uspjelo legendarnoj Merlene Ottey. I Bolt i Fraser-Pryce su nagrađeni s po 100 tisuća dolara.

Uz Bolta u muškoj konkurenciji su bili nominirani ukrajinski visaš Bohdan Bondarenko i britanski dugoprugaš Mo Farah, a u ženskoj novozelandska bacačica kugle Valerie Adams i češka preponašica Zuzana Hejnova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter