Bologna slavila protiv Novigrada 1:0


Prijateljska nogometna utakmica. Igralište Laco. Gledatelja: 800. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Krneta (Umag) i Mađarić (Poreč). Strijelac: 0:1 Cherubin (53'). Žuti kartoni: Guarente, Pasquato (Bologna).

NOVIGRAD: Crnogorac, Huskić, Čotić, Vidaković, Valenta, Puculić, Gere, Savatović, Bazina, Halilović, Beletić (još su igrali: Lalić, Vrdoljak, Risonjić, Ragač, Tikas, Vuk, Vehapi, Beganović, Živulić)

BOLOGNA: Agliardi, Carvalho, Antonsson, Cherubin, Motta, Taider, Perez, Guarente, Abero, Diamanti, Aquafresca (još su igrali: Sorensen, Galics, Puzetti, Murleo, Casarini, Riverola, Pasquato).

Gostovanje renomiranog talijanskog prvoligaša dupkom je ispunilo tribine novigradskog Gradskog stadiona Laco. Diamanti i društvo bili su magnet za navijače, a pogotovo za one koji su stigli iz Italije i koji su Istru izabrali kao mjesto ljetovanja.

Početni udarac je na oduševljenje svih prisutnih izveo olimpijski slavodobitnik, Novigrađanin Giovanni Cernogoraz koji je tako još jednom bio pozdravljen od svojih sugrađana, nakon što su mu priredili veličanstveni doček na povratku iz Londona.

Za napomenuti je da je utakmicu uživo prenosila radio postaja iz Bologne.

Sama utakmica bila je "jednosmjerna ulica". Domaći su se izvanredno držali do 53. minute, kad je ubačenu loptu s desne strane lijepo primio Guarente i s četrnaest metara snažno pucao ispod Crnogorca za 0:1. Do tada su gosti pokušavali preko Pereza i Cherubina po dva puta, Taidera i Carvalha, ali su svi ti udarci bili izvan okvira vratiju. Jedina dva udarca u okvir, i to oba u osmoj minuti, Crnogorac je lijepo obranio.

U drugom poluvremenu ista slika kao u prvom. Trajala je opsada domaćeg gola, ali su baš svi udarci upućeni od strane talijanskih igrača išli visoko preko gola. Malo uzbuđenja priredio je u 78. minuti Casarini kad je s petnaest metara snažno opalio po lopti koju je uza samu desnu stativu izvanredno zaustavio Crnogorac.

Domaći navijači su dvije minute prije kraja utakmice konačno dočekali šansu domaćih, kad je Risonjić s 25 metara iz slobodnog udarca snažno opalio po lopti, a Agliardi krajnjim naporom skrenuo loptu u korner. Na kraju su domaći nagrađeni velikim pljeskom za požrtvovnost i prikazanu igru. Goran JUGOVAC; snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter