Bolnici donirani uređaji vrijedni 60 tisuća kuna

Dr. Nadomir Gusić, Tatjana i Zoran Tomaić, sanacijska upraviteljica dr.Irena Hrstić i dr. Edo Matošević (N. LAZAREVIĆ)
Dr. Nadomir Gusić, Tatjana i Zoran Tomaić, sanacijska upraviteljica dr.Irena Hrstić i dr. Edo Matošević (N. LAZAREVIĆ)

U kiruršku gastroenterološku ambulantu koja se nalazi u sklopu pulske bolnice stigla je nova aparatura za dijagnostičku i operacijsku rektoskopiju vrijedna 60 tisuća kuna a kupljena je sredstvima prikupljenim tijekom humanitarne akcije Volim Istru.

Tom je prigodom u ambulanti danas održana konferencija za novinare na kojoj su organizatori Zoran i Tatjana Tomaić istaknuli da se akcija i dalje nastavlja, rekavši da će se već u prosincu održati humanitarni koncert kada će se skupljati prilozi za obnovu dječje sobe na kirurgiji.

- Ovo je već peta akcija za redom i ovom se prilikom zahvaljujemo svima koji su se uključili i svojim prilozima pomogli da nabavimo ovu vrijednu opremu, kazala je Tomaić, zahvalivši se na podršci i Istarskoj županiji i Gradu Puli. Naglasila je da su od prikupljenih sredstva, na glavnom ulazu u bolnicu, postavljena i nova ulazna vrata. Po riječima dr. Ede Matoševića, voditelja odjela abdominalne kirurgije, nova dijagnostička pomagala uvelike će olakšati rad liječnicima.

"Novi instrumenti koje smo obnovili, omogućiti će nam da vizualiziramo i uzimamo uzorke te lakše postavimo dijagnozu odnosno utvrdimo radi li se o upali, malignom ili benignom tumoru", rekao je dr. Matošević. Pročelnik Službe za kirurške bolesti dr. Nadomir Gusić tom se prilikom zahvalio pokretačima akcije i svima koji su svojim prilozima pomogli i omogućili da u bolnicu stigne ova nova i suvremena oprema. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter