Bolnica ponovno traži specijalizante


Pulska Opća bolnica raspisala je natječaj i mladim doktorima nudi četiri specijalizacije iz hitne medicine te dvije iz ginekologije i opstetricije. Nepokrivene su to potrebe bolnice za ovim specijalizacijama još od lani, kada ni nakon tri provedena natječaja nisu uspjeli ispuniti plan zapošljavanja specijalizanata. Stoga su iste potrebe ponovili i u Planu za 2015. godinu, usvojenom na Stručnom i Sanacijskom vijeću bolnice, s kojim se Ministarstvo zdravlja u potpunosti suglasilo.

Tako je ove godine pulskoj bolnici odobreno raspisivanje natječaja za čak 25 specijalizacija i pet užih specijalizacija, sve što su zatražili. Jedino je pitanje koliko se to može i realizirati s obzirom na kronični nedostatak doktora u zemlji, a potom i sušu u državnom proračunu.

- Odabir specijalizanata provodi se putem javnog natječaja, dok se uže specijalizacije odobravaju već zaposlenim specijalistima naše bolnice. Natječaji za specijalizacije provodit će se sukcesivno, prema mogućnostima realizacije, odnosno prema žurnosti potreba. Zbog navedenog razloga, specijalizacije iz hitne medicine i ginekologije idu odmah, kaže sanacijska upraviteljica pulske bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić. (D. PALIBRK)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter