Bolnica na "Drosini": Šestorica izvan stroja

Podigao bijelu zastavu - Andrea Mutombo (M. ANGELINI/arhiva)
Podigao bijelu zastavu - Andrea Mutombo (M. ANGELINI/arhiva)

Igor Pamić jučer je na koncu ipak odustao od prijateljskog susreta u Rovinju. Tako su nogometaši Istre 1961 odradili tek jutarnji trening u Štinjanu, a isto će napraviti i danas.

Razlog zbog kojeg je utakmica s rovinjskim trećeligašem "pala u vodu", iako nije kišilo, jesu ozljede. Zbog igrača koji su se tek u smiraj prelaznog roka priključili "zeleno-žutima", Pavlovića, Mutomba, Vučka, Aguilara i Hajdera, najviše se i trebalo igrati.

Međutim, ozljede su ponovno napale pulsku momčad nakon Osijeka i u stručnom stožeru Puljana nisu htjeli riskirati nove probleme uoči velike nogometne fešte što će se u nedjelju od 19 sati, odigrati na "Drosini".

Istra 1961 će u susretu 25. kola ugostiti drugoplasirani Hajduk, suparnika kojeg već tradicionalno prati najviše gledatelja na "pulskoj bombonijeri". Goropadni Splićani imaju stopostotan učinak u proljetna četiri kola i trener Igor Tudor će zacijelo nastojati taj savršeni niz nastaviti i u Puli.

S druge strane, pulska je momčad na krilima triju gostujućih pobjeda bodovni konto obogatila za devet bodova, što je svrstava na treću poziciju, iza Hajduka i Dinama, po proljetnom učinku, preskočimo li zaostali susret s Dinamom.

I po tome bi se, ali i po ljestvici, jer peta momčad dočekuje drugu, pulski susret mogao okarakterizirati derbijem kola. Derbijem koji "zeleno-žuti" ne dočekuju u optimalnoj situaciji.

Jučer, dok su im suigrači trenirali u Štinjanu, na tretmanima kod fizioterapeuta Marjanovića bili su Woon, Yoon, Mutombo, Vučko, Radonjić i Havojić. Za Yoona se već otprije znalo da neće moći igrati iduća dva susreta, protiv Hajduka i Dinama, ali pokazalo se da u nedjelju Pamić neće na raspolaganju imati ni Andreu Mutomba.

Belgijskom je napadaču novi pregled ultrazvukom pokazao rupturu prednje lože zadobivene na treningu i on će najvjerojatnije biti spreman tek za gostovanje kod "modrih". (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter