Bolnica dobila spirometar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulmološka ambulanta u poliklinici pulske Opce bolnice dobila je od Hrvatskog Crvenog križa vrijednu medicinsku opremu, spirometar i oksimetar. Donacija vrijedna više od 56.000 kuna u Pulu je stigla zahvaljujuci inicijativi Gradskog društva Crvenog križa. Kako doznajemo od Nevije Srdoc voditeljice društva, pulsku su bolnicu kandidirali za potrebnu opremu u dogovoru s ravnateljstvom. Crveni je križ potreban novac prikupio u rujanskoj akciji Tjedan borbe protiv tuberkuloze, pa je namjenski utrošen upravo za pulmologiju.

U nazocnosti rukovoditeljice Djelatnosti za unutrašnje bolesti dr. Gracijele Vretenar, voditelja pulmologije dr. Gorana Popica, ravnatelja bolnice dr. Lemsa Jerina i predsjednice pulskog Crvenog križa Arne Slivar donaciju je predala zamjenica predsjednika Hrvatskog crvenog križa dr. Vera Golubovic. Prim. Lems Jerin tom je prilikom rekao da je donacija tim vrjednija jer u potpunosti pogada potrebe.

Nakon 25 godina korištenja i mnogobrojnih popravaka stari je aparat postao neupotrebljiv. Bolnica je neko vrijeme koristila prirucni spirometar, doniran od proizvodaca opreme, koji ne udovoljava potrebama. " On nije udovoljavao bolnickim potrebama. To je kao da s tranzistorom slušate simfoniju," ilustrativan je bio dr. Goran Popic.


Podijeli: Facebook Twiter