Boljunčić zatražio plaće za TESU

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Na posljednjem aktualnom prijepodnevu u sadašnjem sazivu Hrvatskog sabora istarski zastupnici bili su vrlo aktivni. Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a dr. Valter Boljunčić upitao je predsjednika Vlade Zorana Milanovića o tome može li se radnicima tvrtke TESU, koja je u vlasništvu države, uplatiti jedna plaća.

"Postoji li način da se tim radnicima obezbijedi barem nekoliko plaća u ovom trenutku kada rade punom parom i pogonom i što se može napraviti da predstečajna nagodba bude što prije gotova na pošten način, te da Uljanik temeljem svoje ponude privatizira to poduzeće koje je inače nekad bilo dio Uljanika? Svi radnici to sa željom očekuju da nastave sa radom", naglasio je zastupnik Boljunčić. Premijer Milanović odgovorio mu je da će "punim plućima" pomoći u rješenju tog, kao i svi drugih problema u Istri. Podsjetio je na svoje posjete Uljaniku te putovanja po svijetu s predstavnicima te kompanije.

Zastupnik Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske Nedžad Hodžić zapitao je premijera o tome je li Hrvatska spremna za prihvat izbjeglica, za što je dobio potvrdan odgovor. Nezavisni zastupnik Damir Kajin svojim se pitanjem obratio ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću, interesirajući se za zaštitu korisnika Raiffeisen zadruga. Ministar Miljenić izjavio je da će promjenama Zakona o potrošačkom kreditiranju biti zaštićeni i dužnici kreditnih zadruga.

Zastupnica SDP-a Ada Damjanac zatražila je pojašnjenja oko isplate božićnica za umirovljenike, koje je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio za prosinac. SDP-ovka Tanja Vrbat-Grgić upitala je ministricu Milanku Opačić hoće li zbog uvođenja vaučera poskupjeti električna energija, ali je naglašeno kako nema poskupljenja na teret građana i državnog proračuna. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter