Boljuncic: To je prilika za razvoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osvrt na posljednju sjednicu Gradskog vijeca i projekt "Brijuni rivijera" bile su teme konferencije za novinare pulskog IDS-a koju su održali predsjednik Valter Boljucic i clan predsjedništva Damir Prhat. Obojica su izrazili zadovoljstvo što su vijecnici pulskog Gradskog vijeca gotovo jednoglasno dali uvjetnu suglasnost za projekt Brijuni rivijera, odnosno za zahvat na tri lokacije: Pineti Peroj, Hidrobazi Štinjan i sv. Katarini-Monumenti.

- Uvjetnu suglasnost na prijedlog ugovora Vlade za razvojni projekt "Brijuni rivijera" dala su 22 vijecnika, a dvoje ih je bilo protiv. Drago mi je što je postignut konsenzus vecine vijecnika jer projektom Pula dobiva priliku za razvoj, naglasio je Boljuncic.

Dodao je da su u obzir uzeti svi amandmani te da je vecina prihvacena da bi grad Pula imao još više koristi. Prisjetio se potom kada se država prije 10-ak godina htjela namiriti prodajom zemljišta na sadašnjim lokacijama projekta, a koje bi bilo dovelo do raspacavanja, no politikom IDS-a je to sprijeceno i ondje je sada cjelina koje ce poslužiti za daljnji razvoj.

- U obuhvatu projekta Pula u svom vlasništvu ima tek mali dio i pitanje je da li bi s obzirom na 70 tisuca stanovnika imala snage pristupiti projektu samostalno, rekao je Boljuncic te napomenuo da Puljani nece biti samo konobari ili sobarice, bit ce prilika za radna mjesta svih profila. Ponovio je da projekt ne znaci prodaju zemljišta i betonizaciju obale na koju ce svi gradani imati slobodan pristup.

Prhat je dodao da projekt znaci i produljenje turisticke sezone. Osvrnuo se potom na najznacajnije primjedbe za koje kaže da su dobrodošle, prije svega da se rok prava gradenja na Hidrobazi s 50 poveca na 66 godina te visina i nacin obracunavanja naknade te raspodjelu tih sredstava.

Dobrodošla je i primjedba da troškove izrade urbanistickih planova nižeg reda snose investitori te utvrdi naknada za rušenje postojecih objekata. Takoder, najvažniji zahtjev je, rekao je Prhat, da na svim lokacijama pristup morskoj obali i lucicama bude slobodan.


Podijeli: Facebook Twiter