Boljunčić: Muzil će biti otvoren za sve građane

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Grad Pula je u prilici da planski pristupi uređenju poluotoka Muzil, a mi kao stranka u vladajućoj koaliciji, koja je dobila povjerenje građana Pule, smatramo da ne smijemo prepustiti ovu povijesnu šansu da se Muzil uklopi u tkivo grada, izjavio je predsjednik gradske podružnice IDS-a Valter Boljunčić na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Puli. Uz Boljunčića su govorili predsjednik gradskog vijeća Pule Robert Cvek i IDS-ov gradski vijećnik Marko Martinčić.

- Donošenje izmjena prostornog plana Pule i GUP-a tek je prvi korak, nužan da bi se išta moglo dogoditi na Muzilu, stoga smo se odlučno protivili da se pitanje Muzila odgađa do daljnjega. Naš je imperativ bio da se Muzil svojim javnim sadržajima mora otvoriti za sve građane, kao što je primjerice slučaj za pulsku Verudelu, a drugo je činjenica da bez komercijalnih sadržaja i isplativosti gradnje Muzil bi nažalost ostao zapušten.

Planovi za Muzil se sigurno nisu donijeli užurbano, već se tome planski pristupilo prije sedam, odnosno osam godina. Tad su sve stranke imale priliku vidjeti programsku osnovu za Muzil, i valja naglasiti da nitko nije bio protiv. S druge strane, od primarne je važnosti otvoriti nova radna mjesta, a hotelijerski sektor može ponuditi dovoljno radnih mjesta. Uvjereni smo da je naša odluka bila racionalna i da će ići na dobrobit građana Pule. Muzil će biti otvoren za sve građane, a grad će imati koristi od novih radnih mjesta, zaključio je Boljunčić.

Predsjednik Kluba vijećnika IDS-a Marko Martinčić istaknuo je da se o optimalnom rješenju za Muzil govori već od 1983. godine., a novi prostorni plan stvara preduvjete da na Muzilu imamo zaista puno javnih sadržaja. Martinčić se osvrnuo na prošlu sjednicu gradskog vijeća Pule i kazao da se nikome ne usporava pravo da drugačije razmišlja, dapače, bilo kakvo razmišljanje može dati bolje rezultate, uz uvjet da je pristup odgovoran.

- Žalim što si je netko dao za pravo optužiti vladajuću koaliciju za fašizam kad su građani godinama prepoznali i nagradili rad jedne političke stranke. Ovo je nedopustivo, maliciozno i deplasirano, jer je upravo antifašizam jedna od temeljnih vrijednosti naše stranke, i to od samog osnutka, a to smo dokazali našim djelovanjem, zaključio je Martinčić.

Predsjednik gradskog vijeća Robert Cvek istaknuo je da, i u ovom slučaju, gradska vlast je poštivala mišljenje svakoga te su se predstavnici grada odazvali i sudjelovali na svim javnim raspravama za Muzil. Cvek je zaključio kako je želja bila da se uspostavi konstruktivan dijalog te da se zajedno donesu bitne odluke za naš grad. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter