Boljunčić: Izjave M. Licula i D. Ferića zbunjuju građane

Valter Boljunčić
Valter Boljunčić

Predsjednik Gradske podružnice IDS-a Pula Valter Boljunčić danas je održao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je još jedanput upozorio na neinformiranost i neozbiljnost Mauricia Licula, kandidata SDP-a i HSU-a i njegovog zamjenika Danijela Ferića.

Naime, Licul i Ferić su, govoreći o vrtiću na Sisplacu, pogriješili parcelu i konferenciju održali na privatnoj parceli na potpuno krivoj lokaciji od pravog mjesta.

- To je samo jedna u nizu pogrešnih informacija koje su javno iznijeli i kojima zbunjuju građane koji poznaju Pulu bolje od njih, kazao je Boljunčić dodajući da je "gospodinu Liculu dobronamjerno savjetovao da se prije javnih istupa potrudi saznati točne informacije o gradskim projektima, kako se ne bi više dovodio u neugodnu situaciju".

- Moram priznati da ne razumijem kako misli voditi grad ako ne zna gdje se što u gradu nalazi, a očito ne želi niti saznati! Naime, da je pitao, znao bi da su na cijelom području grada Pule, pa tako i na Sisplacu sva su djeca upisana u vrtić. Dakle, novim vrtićem ne rješava se problem neupisanosti djece jer on ne postoji, već se dodatno podiže kvaliteta predškolskog odgoja u Puli, odnosno standard djece i njihovih obitelji, istaknuo je Boljunčić.

Dodao je da je vrtić projektiran tako da ima 4 vrtićke skupine i dvije jasličke i u njemu će se nalaziti polivalentna dvorana za tjelesni odgoj, dizajnirana prema najvišim pedagoškim standardima. Osim toga u okviru vrtića je projektiran polivalentni prostor koji će moći koristiti i građani MO Sisplaca.

Naglasio je da informacije i uvid u dokumentaciju o projektu može dobiti svatko, pa tako i gospoda Ferić i Licul, čime bi izbjegli neugodnu situaciju u koju su se doveli.

- Podsjetit ću još da su u posljednjih nekoliko godina u Puli izgrađena dva kompletno nova vrtića na Velom Vrhu i u Šijani, da je izgrađena škola na Velom vrhu i da su nadograđene škole Šijana i Veruda. Osim toga, Grad Pula omogućio je jednake uvjete upisa za svu djecu, bez obzira idu li u gradski ili privatni vrtić u čemu je Pula bila među prvima u Hrvatskoj. Prošle godine povećane su stipendije za studente i izgrađen je studentski dom, a govoreći o našoj djeci, podsjetit ću i da su naknade za novorođenčad povećane za sto posto.

- Svjestan sam, međutim, da gospodin Licul to ne može znati jer je samo u 2016. godini sudjelovao u radu Gradskog vijeća na tek dvije od devet sjednica, a gradske teme ga počinju zanimati samo pred izbore, naglasio je Valter Boljunčić zaključivši "još jedanput apeliram na kolege da barem u kampanji pokušaju biti ozbiljni i odgovorni prema građanima Pule." (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter