Bolji pritisak u žminjskim špinama

(A. DAGOSTIN)
(A. DAGOSTIN)

Na glavnom se žminjskom raskrižju ovih dana dovršava rekonstrukcija vodovodne mreže u smjeru mjesnog groblja i cesti prema Barbanu u dužini od 150 metara. Radnici pulske Ceste izvadili su stare, islužene vodovodne cijevi neadekvatnih profila (80 milimetara) postavljene još krajem šezdesetih godina te ih zamijenili novim promjera 150 milimetara čime će se omogućiti da središnji dio Žminja dobije obilniji protok vode potreban za protupožarne mjere i jači pritisak u špinama kućanstava. Radi se o posljednjoj fazi obnove vodovodnog ogranka kroz mjesto čime se omogućava napajanje vodovodnom vodom Žminja kako iz smjera juga, tako i s novoizgrađenog rezervoara sv. Juraj kraj sela Jurići iz smjera sjevera.

Preostaje obnova glavnog mjesnog vodovodnog ogranka Ulicom 9. rujna od žminjske osnovne škole do župne crkve na glavnom mjesnom trgu za što je već gotov projekt, ali se realizacija očekuje usporedno uz izgradnju kanalizacije na istom potezu. Investicija Istarskog vodovoda koja je u tijeku stoji 250 tisuća kuna, kazao nam je upravitelj rovinjske poslovne jedinice Istarskog vodovoda Željko Rudan.

Radovi bi se trebali okončati kroz nekoliko dana, a dotad se promet u smjeru Barbana odvija naizmjenično semaforima, kaže žminjski načelnik Marko Križman. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter