Bolje učenje putem neformalnih oblika obrazovanja

Elvira Krizmanić Marjanović, Elena Puh Belci, Helga Možé Glavan i Irene Rigo (M. MIJOŠEK)
Elvira Krizmanić Marjanović, Elena Puh Belci, Helga Možé Glavan i Irene Rigo (M. MIJOŠEK)

U prostorijama Komunalne palače dogradonačelnica Elena Puh Belci, pročelnica društvenih djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Možé Glavan te ravnateljica Osnovne škole Veli Vrh Irene Rigo, predstavile su međunarodni projekt D’BASKET - BAsic Skills, Entrepreneurship, Treasures of Diversity. Program se financira iz programa Erasmus+.

Veliki broj aktivnosti

Projekt se fokusira na razvoj osnovnih vještina poboljšanjem obrazovnih metoda već u ranoj dobi kroz suradnju škola i nevladinih organizacija aktivnih u području obrazovanja.

Kroz projekt, čiji je cjelokupni budžet 250 tisuća eura, a u stopostotnom iznosu se financira iz fondova EU-a, Zaklada će dobiti 21,5 tisuću eura, Grad gotovo 12 tisuća eura, dok će škola na Velom Vrhu dobiti 27 tisuća eura. Iskoristit će se, kako je uvodno rekla dogradonačelnica Puh Belci, za podizanje razine kompetencija učitelja i djece kroz veliki broj aktivnosti.

Može' Glavan, pak, pojasnila je da je riječ o projektu kojim će se educirati učitelji i učenici škole na Velom Vrhu kroz ne tako česte školske društvene i poduzetničke teme, čime će se poticati djeca i mladi da se aktivnije uključe u razvoj zajednice. "Za sada počinjemo u školi na Velom Vrhu, a kasnije će se širiti, nadamo se, i na ostale pulske škole, rekla je Može Glavan.

Širenje na druge škole

- Riječ je o projektu kojim interdisciplinarnim metodama radimo na razvoju učitelja i djece. Namjera je usmjeriti djecu sa slabijim rezultatima u učenju da neformalnim načinom usvoje znanja. Time bi spriječili odustajanje djece od školovanja, koje je kod nas uistinu u niskom postotku, i time taj postotak učinili još manjim, rekla je pročelnica Krizmanić Marjanović.

Ravnateljica OŠ Veli Vrh Irene Rigo, pak, zahvalila se što su partneri, Grad Pula i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, prepoznali kvalitetu škole na Velom Vrhu, naglasivši da će kroz projekt razvijati vještine kroz razne oblike obrazovanja te će, nakon ostvarenja ciljeva kroz program, potom educirati druge pulske škole. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter