Bolje Sajam knjiga, nego Pula Non Stop

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Puljani su ponovno bili izloženi nedacama zbog pojacanih oborina i lošeg funkcioniranja oborinske kanalizacije u gradu. Nastale štete su goleme i premašuju milijunske iznose, a jedan od razloga je kronicni nedostatak projekata i sredstava za realizaciju odvojenog sustava oborinske i fekalne kanalizacije", rekao je na konferenciji za novinare u petak predsjednik kluba vijecnika NL Plina Cuccurina, Bruno Nefat.

Naglasio je da pulski gradonacelnik još nije reagirao na njegov poziv u kojem je zatražio, da u skladu sa svojim ovlastima, pokrene postupak proglašenja elementarne nepogode na podrucju grada, a odgovor nije stigao niti na zahtjev da se o neodrživom stanju pulske kanalizacije i mogucim štetama u narednom razdoblju razgovara na tematskoj sjednici Gradskog vijeca.

Na pitanje kako komentira najavljeno ukidanje božicnica zaposlenicima gradskih poduzeca, dok istovremeno Grad ne odustaje od nekih fantomskih projekata, rekao je da su Gradu ocito važniji projekti poput onog Pula Non Stop te da zaposlenici nisu zaslužili ukidanje božicnica.

Po njegovim rijecima, projekt Pula Non Stop je probio proracun jer je prethodno osigurano 650 tisuca kuna, da bi se kasnije doznalo da je izdvojeno još dodatnih 100 tisuca. Komentirajuci probleme u kojima se nalazi Sajam knjige u Istri, rekao je da je Grad za tu manifestaciju izdvojio 280 tisuca kuna te da bi bilo prihvatljivije da umjesto Pule Non Stop opstane Sajam. Dodao je da su u trenutacno teškoj financijskoj situaciji organizatori sajma ipak trebali smanjiti apetite i reducirati troškove.

Komentirao je i izvješce unutarnje revizije koje su, tvrdi, vijecnici mogli procitati samo u medijima, upozorivši da Grad i dalje izbjegava na vijecnicke klupe priložiti materijale o reviziji. Nefat se osvrnuo i na neprihvacanje Ladonjinog amandmana vezanog uz izmjene odluke o izradi urbanistickog plana uredenja istocne poslovne zone.

- Iako je razlog odbacivanja amandmana bio formalan i dalje smatramo da treba pristupiti rekonstrukciji infrastrukture i potpunom uredenju Ulice Bože Gumbca koja predstavlja žilu kucavicu i u buducnosti najoptereceniju prometnicu planirane poslove zone, rekao je Nefat.

Danijela Bulešic je komentirala rezultate izbora u mjesnom odboru Busoler gdje je njena nezavisna lista osvojilo jedno vijecnicko mjesto. Rekla je da je izvjesno da gradani još uvijek nisu skloni davanju povjerenja nezavisnim listama, a tome u prilog ide i cinjenica što je jedino njena lista, od ukupno tri kandidirane, uspjela uci u sastav vijeca.


Podijeli: Facebook Twiter