Bolje prometnice i više parkirnih mjesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Govoreci o radu Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu u proteklom razdoblju, procelnik Damir Prhat se na konferenciji za novinare posebno osvrnuo na prometne probleme. Grad, naime, radi na povecanju broja parkirališnih mjesta pa je izradeno idejno rješenje za stotinjak mjesta kod Rojca, cija se realizacija planira sljedece godine, a pregovara s HAK-om da se cijela površina ispred Rojca pretvori u parkiralište. Bit ce sagradene i stepenice iz Kranjceviceve ulice do parkirališta za lakši prolaz pješaka. Postoji i idejno rješenje parkirališta u Dobrichevoj ulici te za nekoliko etaža parkirališta kod Gimnazije, rekao je Prhat. Nakon provedenog javnog nadmetanja bit ce uredeno i parkiralište u Ulici Benediktinske opatije, kod Zavoda za zapošljavanje.

- S našim komunalnim tvrtkama krenuli smo u održavanje prometnica da se one kvalitetno urede jer su stare 20 i više godina, rekao je Prhat. Ove godine završeno je uredenje Ulice Dubrovacke bratovštine i Boškovicevog uspona, gdje su protocnost prometa i sigurnost ucenika zadovoljavajuci, naveo je Prhat. Dodao je da su zbog sigurnosti djece, buduci da se na tom podrucju nalaze škola i djecji vrtic, stupici postavljeni i u obližnjoj Gajevoj ulici te Viktora Cara Emina. Takoder, nakon višegodišnjih zahtijevanja tamošnjih stanara ureden je i "mali markat" na Vidikovcu.

- Centralni projekt programa gradnje je izgradnja zaobilaznice buduci da se svi naši napori odnose na ublažavanje prometnih problema. Izgradnja zaobilaznice tece svojim tijekom i zadovoljni smo dinamikom izvršenja radova koji nisu utjecali na protocnost prometa u ljetnoj sezoni, rekao je Prhat. Istaknuo je da ce tijekom nadolazeceg vikenda na zaobilaznici biti ogranicen promet zbog premošcivanja magistralnog voda koji prolazi poprijeko ispod dijela prometnice na kojem se odvijaju radovi. Takoder, najavio je da 15. listopada zapocinje izgradnja kružnog toka u Valturskoj ulici koja ce trajati mjesec dana.

- Projekt važan za Pulu je nova pulska zaobilaznica od Stancije Peliceti do Pomera koja bi trebala biti završena 2011. godine. Nismo zadovoljni dinamikom realizacije projekta Hrvatskih cesta i Republike Hrvatske koji ukljucuje dionicu od Stancije Peliceti do Šijane, ukljucujuci i kružni tok u Šijani. Projekt bi trebao biti gotov do kraja ove godine, a sve dozvole ishodovane sljedece godine.

Dio programa održavanja odnosi se i na projekt povecanja energetske ucinkovitosti javne rasvjete pa je dosad ugradeno pedeset posto nove opreme, a realizacija projekta planira se krajem godine, što ce pridonijeti znacajnim uštedama elektricne energije.


Podijeli: Facebook Twiter