Bolje i privremeni rotor nego semafor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako nije jasno zašto vec kod izgradnje prve dionice porecke obilaznice nije kod Varvari napravljen kružni tok nego su stavljeni bezvezni trepcuci semafori, nedavno uredenje improviziranog rotora na tom mjestu treba pohvaliti. Bolje nekad nego nikad.

Ovo prometno rješenje, iako je privremeno, pokazuje da se i s puno manje para od pustih milijuna koje se u Porecu troši na kompletno uredenje kružnih tokova može poboljšati protocnost i sigurnost prometa.

Utoliko nije razumljivo zašto istovremeno nije na isti nacin "rotorizirano" i raskrižje sa semaforima kod Cantine. Naime, potpuno je jasno da ce se korištenjem nove obilaznice kao pravca kojim bi gosti trebali stizati u južna porecka turisticka naselja, a i Funtanu, na njemu stvarati "cepovi" zbog sadašnje slabe protocnosti skretanja ulijevo iz pravca Varvari.

Uostalom, Grad ubrzano priprema dokumentaciju za preuredenje toga raskrižja iz semaforiziranog u kružno, ali je pitanje hoce li u aktualnoj financijskoj krizi za realizaciju biti novaca. Jeftini privremeni rotor brže je rješenje, ali i privremeno, za bericetnija vremena odgada investiciju koja bi mogla ici nauštrb nekih drugih proracunskih stavki.


Podijeli: Facebook Twiter