Bolje da smo sanirali Uljanik nego prometnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na druženju novinara s pulskim gradonacelnikom Borisom Mileticem, izmedu ostalog, bilo je rijeci o derutnim prometnicama, prostornim planovima te slucaju Slavka Radulovica, djelatnika Vodovoda.

Odgovarajuci na novinarska pitanja Miletic je kazao da je svjestan raskopanog nogostupa na Giardinima, koji ce riješiti tijekom ove godine, ali i loše situacije na pojedinim prometnicama, te je iznio podatak da je pocetkom 2000. godine Grad sanirao brodogradilište Uljanik s 90 milijuna kuna, što je tada bilo više od gradskog proracuna.

- To je kao da danas govorimo o sanaciji brodogradilišta s 500 milijuna kuna. Zamislite što bismo tim novcem mogli uciniti! Valja znati da je to bio uglavnom novac prikupljen od komunalne naknade koja se namjenski koristi za održavanje prometnica, uredenje parkova i komunalne infrastrukture.

Medutim, i danas držim da je to bio dobar potez jer, dok je država sanirala državnim novcem brodogradilišta, mi smo spašavali Uljanik i dobro smo postupili jer smo time ocuvali radna mjesta, a brodogradilište je jedno od najuspješnijih.

Dakle, puno je važnije da je Uljanik opstao i da danas ima razvojnu šansu, ali je taj izdatak danas nepremostiva rupa koju je nemoguce u kratko vrijeme nadoknaditi, rekao je gradonacelnik.

Odgovarajuci na pitanje o radniku Vodovoda, rekao je da je direktora Darka Višnjica zamolio da tu trakavicu okonca, a da ce sacekati i sudsku presudu vezanu uz optužbu Opcinskog državnog odvjetništva protiv Višnjica.

- Bude li proglašen krivim, više nece moci dostaviti dokaz o nekažnjavanju, koji je bitan dokument kod javljanja za to radno mjesto te shodno tome nece više moci obavljati tu dužnost, rekao je Miletic i ponovio svoj stav da je u ovom trenutku puno važnije brinuti o vodoopskrbi.

Govoreci o gradnji kanalizacije na rivi rekao je da je obišao gradilište i da se radi po planu, a trenutno je u tijeku istraživanje otvorenih sondi ispusta. Za sada konzervatori nisu našli anticki zid kod Lucke kapetanije koji su ocekivali.

Na Delfinu uskoro gradnja komunalne infrastrukture

Smjernice za Muzil se trenutno ugraduju u prostorne planove i na ljeto ce se vjerojatno te izmjene i dopune naci na Gradskom vijecu, kazao je Miletic, a na pitanje u kojoj je fazi UPU Delfin, kazao je da su upravo ovih dana vlasnici privatnih parcela dali zahtjev za izgradnju komunalne infrastrukture te se uskoro ocekuje i natjecaj za izvodaca.


Podijeli: Facebook Twiter