Boljat osuden zbog prijetnji Galincu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Presuda kojom je Dragan Boljat (58) iz Splita, prokurist i suvlasnik trgovackog društva Fio&D, u veljaci 2009. na Opcinskom sudu u Puli proglašen krivim zbog ozbiljne prijetnje smrcu Josipu Galincu, predsjedniku Uprave Industrogradnje, postala je u ožujku pravomocna jer ju je nakon žalbi potvrdio i pulski Županijski sud.

Boljat je na pulskom sudu uvjetno osuden na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine jer je 24. travnja 2008. oko 20 sati ispred zgrade PU istarske Josipu Galincu, s cijom se firmom Fio&D nalazi u sporu zbog hotela Croatia u Dugoj Uvali, obratio rijecima: "Ja cu se vratiti u hotel i ti možeš sa mnom to riješiti dogovorom ili na sudu ili ce rješenje biti u mrtvackom kovcegu".





To je kod Galinca izazvalo osjecaj straha za vlastiti život, a Boljat je tom recenicom pocinio kazneno djelo prijetnje prema odgovornoj osobi u vezi s njezinim radom i položajem.

Na prvostupanjsku osudujucu presudu Boljat se žalio zbog bitne povrede kaznenog postupka, pogrešnog i nepotpuno utvrdenog cinjenicnog stanja, zbog povrede zakona i zbog odluke o kazni te predložio da se presuda preinaci tako da ga se oslobodi ili pak da se predmet vrati Opcinskom sudu na ponovno odlucivanje.

No Županijski sud je odlucujuci o žalbi ustvrdio da ona nije osnovana te je u cijelosti potvrdio presudu Opcinskog suda.

Time je pravosudni epilog dobio tek jedan djelic problematicne price o hotelu Croatia u Dugoj Uvali oko kojeg se spore Industrogradnja kao vlasnik hotela i tvrtka Fio&D kao zakupac. Vec nekoliko godina te se tvrtke uzajamno tuže, ni jedna parnica još nije okoncana, a što vrijeme više odmice, odnosi dviju tvrtki, gledano s pravne strane, sve su zamršeniji.


Podijeli: Facebook Twiter