Boljat ce tužiti Ministarstvo turizma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Normalno da cu tužiti Ministarstvo turizma", izjavio nam je jucer Dragan Boljat, suvlasnik splitske tvrtke Fio&D koja ima u najmu hotelski kompleks u Dugoj Uvali.

Naime, taj je hotelski kompleks pocetkom godine zatvorio Državni inspektorat, a na osnovi rješenja ministarstva kojim se ukida dozvola toj tvrtki za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u Dugoj Uvali. Hotel Croatia je koncem ožujka, unatoc pecatima inspektorata, otvoren da bi ga istog dana zatvorila policija.

Od 1. travnja je, medutim, ponovno otvoren, a do novog zatvaranja ne bi smjelo doci jer je ovaj put skidanje pecata, tvrdi voditeljica prodaje i marketinga u hotelu Croatia Gabrijela Kokot Cvijin, obavio Državni inspektorat na osnovi rješenja ministarstva koje je poništilo svoju raniju zabranu upucenu splitskoj tvrtki.

Boljat, pak, pojašnjava da je odluka resornog ministarstva bila nezakonita jer se temeljila na "istoj odluci Županijskog suda u Puli". On je vec ranije isticao da se u ovom slucaju ministarstvo umiješalo u posao sudstva te je ugovor o zakupu izmedu njegove tvrtke kao najmoprimca i zagrebacke Industrogradnje d.d., poduzeca koje je stvarni vlasnik hotelskog kompleksa u Dugoj Uvali, proglasilo nevažecim, odnosno naveli su da je ukinut, iako je prema Boljatovom uvjerenju, ali i uvjerenju Opcinskog suda u Zagrebu koji je nedavno poništio njegovu ovršnost, on i dalje na snazi.

U valjanost tog ugovora, kao ovršne isprave, sumnjao je svojedobno i Županijski sud u Puli te je 2007. poništio odluku Opcinskog suda u Puli po kojoj je Industrogradnja vec odavno trebala uci u posjed hotela Croatia. Županijski sud se, medutim, predomislio 2009. te je u novom ovršnom postupku, o istoj stvari i na osnovi istog dokumenta, presudio u korist Industrogradnje.

Te odluke pulskih sudova je nedavno poništio Vrhovni sud, obrazloživši da se ne može ponovno raspravljati o vec pravomocno presudenoj stvari, napomenuvši pritom da je Županijski sud u Puli u prethodnom postupku ugovor o zakupu proglasio nevaljanim za ovrhu, da bi ga u novom, a zapravo istom postupku s drugacijom odlukom, ipak priznao.

Zbog svega Boljat najavljuje da ce uskoro izaci pred novinare s dokumentima koji dokazuju njegove tvrdnje da su se Opcinski i Županijski sud u Puli u ovom slucaju ponašali necasno. Kaže i da o njihovom ponašanju dovoljno govori to što je zatražio izuzece svih sudaca Opcinskog i Županijskog suda u Puli.

Naime, Opcinski sud je bio naložio deložaciju splitske tvrtke iz hotelskog kompleksa, no ta je odluka pala u vodu nakon što je Boljat zatražio izuzece dvaju sudova. Doduše, Boljatove najave o izlasku pred novinare treba uzeti s dozom opreza buduci da je u više navrata najavljivao obracanje vezano za sudske odluke pa se to na koncu nije dogodilo. (B. ŽIŽOVIC)

Radnici ponovno na poslu

O sudbinama 30 stalno zaposlenih radnika te gotovo 100 sezonaca u hotelu Croatia ove sezone se, ocito, nece raspravljati. Svi oni ce i ove godine normalno odraditi sezonu, barem prema sadašnjem razvoju scenarija u Dugoj Uvali, koji se, doduše, mijenja iz dana u dan. Jedan od stalno zaposlenih, koji je želio ostati anoniman, nam kaže da bi im danas trebao biti isplacen i zaostali dio placa.


Podijeli: Facebook Twiter