Boksačka revija posvećena Aldu Buršiću

Iz predstave "Silent Killer" (Danilo MEMEDOVIĆ)
Iz predstave "Silent Killer" (Danilo MEMEDOVIĆ)

Ljubitelji "plemenite vještine" doći će na svoje u subotu kad će se u Pattinaggiu, s početkom u 15 sati, održati dvije boksačke priredbe na kojima će nastupiti borci iz Hrvatske i Slovenije. Program će otvoriti treće kolo Prve Hrvatske boksačke lige, a nakon što se ono zaključi, na red će doći šesto izdanje boksačke revije "Velikani pulskog ringa", koja će ove godine biti posvećena nedavno preminulom Aldu Buršiću.

Ulaz u dvoranu bit će besplatan, a tko će se sve sutra popeti u ring bit će potvrđeno tijekom današnjeg dana kad bi se trebao sastaviti službeni "fight card". Ono što je zasad poznato to je da će borbe biti u juniorskom, mlađeseniorskom i seniorskom uzrastu te da će međunarodni štih cjelokupnoj manifestaciji dati gosti iz Portoroža i Kranja, kao i da će naša županija imati svoje predstavnike. Na žalost, to neće biti aktualne perjanice istarskog boksa poput Marka Čalića, Mirzeta Bajrektarevića ili Sanjina Pola Vrgoča, ali zato će tu biti mlade nade Diego Mamić i Filip Luka Mumlek koji su nastupili i prošle godine, a pulske boje branit će i Ante Grgić i Giuseppe Janko.

Svog će predstavnika u Pattinaggiu imati i Rovinj, Bojana Miškovića koji će u jednoj od poslastica sutrašnje priredbe ukrstiti rukavice s Riječaninom Matejom Uremovićem, aktualnim prvakom Hrvatske u poluteškoj kategoriji. Potvrđen je i dolazak Gabrijela Veočića, aktualnog juniorskog viceprvaka Europe koji je nedavno pokazao da i među "velikim dečkima" ima što za reći te je u Sarajevu, na međunarodnom boksačkom turniru Hakija Turajlić, proglašen najboljim boksačem. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter