Boks: Puljani Ahmeti, Vrgoč i Čalić prvaci Hrvatske

Marko Čalić uvjerljiv protiv domaćina Josipa Bepa Filipija (J. MIŠKOVIĆ/CROPIX)
Marko Čalić uvjerljiv protiv domaćina Josipa Bepa Filipija (J. MIŠKOVIĆ/CROPIX)

Tri je seniora trener Boksačkog kluba Pula Dorian Čalić poveo na pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu u zadarskom Višnjiku, i sva su se trojica popela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Mirsad Ahmeti slavio je u kategoriji do 56 kg, Sanjin Pol Vrgoč u onoj do 75 kg, dok je Marko Čalić bio najbolji u kategoriji do 91 kg. S tri zlatna odličja pulski je klub osvojio priznanje za najuspješniji klub prvenstva, ispred zagrebačkog Leonarda kojem su zlatna odličja donijele njegove glavne uzdanice, Hrvoje Sep i Filip Hrgović, dok se četiri kluba mogu pohvaliti s po jednim osvojenim naslovom prvaka.

Ahmeti je u finalu svladao Ilira Merđu, člana zagrebačke Lokomotive. Uvjerljiv je bio Ahmeti u sve tri runde i suci nisu imali previše težak posao da ga proglase pobjednikom te mu dodijele zlatno odličje koje mu je lani izmaklo u Puli

Vrgoč je u reprizi prošlogodišnjeg finala u srednjoj kategoriji nadjačao Mateja Dujića iz zagrebačkog Leonarda i tako obranio pulsko zlato. Bila je to odlična borba, "ljepotica" prvenstva, pa su tako Vrgoč i Dujić drugu godinu zaredom proglašeni najborbenijim parom na državnoj smotri. Pobjedom u Zadru Vrgoč je poveo s 2:1 u međusobnim dvobojima i usto Pulu u ogledu protiv direktnog konkurenta promovirao u najuspješniji klub prvenstva.

Sedmo uzastopno finale prvenstva Hrvatske boksao je i Čalić, ali nakon dva ogleda protiv Stjepana Vugdelije, ovoga mu je puta protivnik u teškoj kategoriji bio Josip Bepo Filipi, član zadarske Zlatne rukavice. Bila je to repriza pulskog polufinala s identičnim ishodom, a Čalićeva dominantna izvedba donijela mu je i priznanje za najboljeg boksača prvenstva.

Jedino pojedinačno priznanje koje nije pripalo Puljanima je ono za najboljeg tehničara, koje je završilo u rukama Borisa Katalinića, člana zagrebačke Lokomotive. Ta činjenica, kao i da se kadet Adrian Ambrožić nije uspio pridružiti "zlatnoj" seniorskoj trojci te je svoj nastup okončao s broncom oko vrata, nije previše pomutila raspoloženje u pulskom taboru po okončanju državne smotre.

U Zadru je izostao očekivani dvoboj između Marka Čalića i Hrvoja Sepa. Boksač Leonarda najavio je da će na prvenstvu boksati u kategoriji do 91 kg kako bi pobjegao od svoje "crne mačke" Bojana Miškovića, no s obzirom na to da je Rovinjež umjesto u Višnjiku boksao u Kazahstanu u polufinalu WSB-a, Sep se vratio u "svoju" kategoriju i nakon dva uzastopna srebra stigao do zlata. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter