Bojom i motornim uljem na kuću vijećnika Žužića

Zelenom bojom na kuću Janka Žužića (D. ŠTIFANIĆ)
Zelenom bojom na kuću Janka Žužića (D. ŠTIFANIĆ)

Obiteljska kuća HDZ-ovog gradskog vijećnika Janka Žužića na Monte Magnu u kratko je vrijeme po drugi put "napadnuta" bojom, a ovaj put i motornim uljem. Nepoznati su počinitelji u noći s utorka na srijedu vjerojatno balonima ispunjenim zelenom farbom gađali i umrljali fasadu. Osim toga, prolili su motorno ulje na stepenice, pred ulazna i garažna vrata. Događaj je i ovom prigodom prijavljen policiji koja je izvršila očevid i traga za počiniteljima.

Žužić traži zaštitu Grada

Kako smo ranije izvještavali, sličan se napad dogodio krajem travnja, kad je fasada na isti način umrljana crvenom bojom. Žužićeva je kuća javnosti postala poznata zbog baznih stanica teleoperatera, postavljenih u lažnim dimnjacima te prosvjeda susjeda koji se u strahu od štetnog elektromagnetskog zračenja neumorno zalažu za njihovo uklanjanje iz naselja u kojemu je i nekoliko vrtića.

- Otišao sam spavati oko 1.30, sve je bilo mirno i do ujutro ništa nismo primijetili. Kad sam otvorio vrata prvo sam vidio lokvu od mazuta razlivenu na desetak metara. U nikoga ne mogu uprijeti prstom niti imam sumnji. Sve sam prijavio policiji i sad je na njima da odrade svoj posao. Ne znam ima li to veze s prosvjedima koji se ispred naše kuće održavaju svakog petka već tri mjeseca. Susjedima ništa ne zamjeram niti se ljutim. Imaju pravo na svoje stavove i prosvjede. Međutim, nije u redu da moja obitelj trpi teror, da nam stalno netko baca smeće u dvorište, kaže Žužić. (K. FLEGAR, snimio D. ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter