Bojkot članova SDP-a nezadovoljnih radom Maje Šarić

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Preksinoć sazvani sastanak Županijskog odbora SDP-a ipak se nije održao zbog nedostatka kvoruma, potvrdila nam je jučer predsjednica istarskog SDP-a Maja Šarić. Od ukupno 50 članova ŽO, sjednici je prisustvovalo njih 20-ak, nedovoljno za kvorum. Na pitanje je li riječ o bojkotu nezadovoljnih članova koji traže njezinu smjenu, Šarić je potvrdila da su članovi koji nisu došli "u drugoj stranačkoj struji". 

- To je trebao biti nastavak sjednice započete 6. ožujka. Ostala je jedna točka dnevnog reda, donošenje odluke o održavanju tematske izvještajne konvencije ŽO-a SDP-a, rekla je Šarić.

Prvi pulski SDP-ovac Daniel Ferić i umaški gradonačelnik Vili Basanesse, koji su u protivničkom taboru, potvrdili su nam da nisu prisustvovali sastanku. Ferić je kazao da je bio službeno odsutan u Zagrebu, dok Basanesese veli da nije član ŽO-a. No, Ferić je najavio konvenciju zakazanu 16. svibnja na kojoj će se, kako je kazao, raspravljati o radu Maje Šarić te glasati o povjerenju županijske predsjednice, o čemu će se, veli, "donijeti odluka u demokratskoj proceduri."

No, Šarić tvrdi da 16. svibnja, "koji je utvrdio dio članova" nije izvjestan termin jer statutarna komisija tek treba utvrditi je li konvencija sazvana u skladu sa Statutom. Ako nije po Statutu, morat ćemo utvrditi drugi termin, rekla je Šarić.  

- Odluku o meni, na njihovu žalost, ne donosi konvencija nego ŽO, i to dvotrećinskom većinom glasova. Oni mogu glasati u smislu izglasavanja povjerenja ili nepovjerenja, ali to tu staje. Nakon toga mi samo ŽO s dvije trećine glasova može izglasati nepovjerenje, rekla je Šarić te dodala da se nada da će statutarna komisija čim prije donijeti odluku. (M. V. I. )


Podijeli: Facebook Twiter