Bojana Puzigaća kandidatkinja za bujsku gradonačelnicu

Marino Baldini, Bojana Puzigaća i Moreno Mamilovič  (L. JELAVIĆ)
Marino Baldini, Bojana Puzigaća i Moreno Mamilovič (L. JELAVIĆ)

Gradski odbor SDP-a Buje prvi je od svih stranaka i nezavisnih lista na konferenciji za medije predstavio svoje kandidate za čelna mjesta bujske gradske uprave na predstojećim lokalnim izborima. Za mjesto bujske gradonačelnice kandidiraju Bojanu Puzigaću, 32-godišnju magistricu politologije iz Buja i predsjednicu Gradske organizacije SDP Buje. Za njenog zamjenika SDP predlaže Morena Mamiloviča, inženjera građevine. Oboje su u posljednjem, još aktualnom mandatu članovi bujskog Gradskog vijeća, kažu da dobro poznaju gospodarsko i drugo stanje u Bujama, a Buje žele učiniti mjestom u kojemu će mladi ostajati i vidjeti svoju budućnost. 

- Smatram da se mogu približiti ljudima i pokazati da postoje i drugačiji načini kreiranja politike koja svakodnevno utječe na život u lokalnoj sredini. Moja kandidatura je iskorak od onog na što smo navikli i predstavlja stvarnu promjenu, ona poziva na preuzimanje odgovornosti, poziva na rad. Velika je odgovornost stati pred građane i tražiti priliku da zajedno sa svojim timom pružim alternativu postojećem stanju. Ne plašim se odgovornosti, volim Buje i želim Bujama bolje od ovoga što imaju. Mi nudimo znanje, hrabrost, mladost i energiju koja će gradu vratiti optimizam. Ovi će izbori označiti dolazak nove generacije mladih neopterećenih političara i ljudi koji su prije svega vrijedni radnici koji doprinose svakodnevnom životu u svojoj zajednici, rekla je novinarima Bojana Puzigaća koja je, kako kaže dugo u politici, a posljednje dvije godine radila je kao savjetnica u Klubu zastupnika SDP u Hrvatskom saboru.

Kandidati SDP-a za čelna mjesta Buja žele građanima ponuditi rješavanje životnih pitanja, posebno pitanja mladih. Dugoročni cilj je da Buje postane pametan grad korištenjem najmodernije tehnologije koju treba staviti u službu građana. 

- Potpuno sam spremna za predstojeću kampanju i iznimno motivirana u nastojanju da naša poruka dođe do svakog pojedinca stoga pozivam sve da nas podrže i prate u razdoblju pred nama, poručila je Puzigaća, dok je kandidat za njenog zamjenika Moreno Mamilovič dodao:

- Tražimo široku podršku svih građana kako bi zajedno mogli učiniti život u našem gradu boljim i pravednijim. Društvo jednakih mogućnosti realan je cilj i na tome želimo raditi. Ljudima nudimo politiku koja će grad Buje učiniti poželjnim mjestom za život.

Mlade SDP-ove kandidate podržao je svojim dolaskom kandidat SDP-a za istarskog župana Marino Baldini koji je iskazao zadovoljstvo što je SDP u toj sredini iznjedrio mlade ljude koji su tu odrasli i što su se oni odvažili prihvatiti odgovornost. Kao dobar primjer davanja povjerenje mladima naveo je općinu Vižinada. (L. JELAVIĆ)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter