Bojan Miškovic startao pobjedom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskom Pattinaggiu u cetvrtak je eliminacijskim borbama pocelo 22. pojedinacno prvenstvo Hrvatske u boksu. Poprilican broj otkaza u posljednji trenutak prorijedio je broj sudionika pa ce na prvenstvu nastupiti 43 boksaca iz 21 domaceg kluba, koji ce se ogledati u sedam težinskih kategorija, od lake (do 60 kg) do superteške (+91 kg).

Najveca je gužva u težim kategorijama, pa su tako od sedam borbi održanih prvoga dana tri bile u srednjoj kategoriji (do 75 kg), tri u poluteškoj (do 81 kg) i jedna u superteškoj (+91 kg).

Od istarskih boksaca u cetvrtak je u akciji bio samo jedan, Rovinjež Bojan Miškovic. Aktualni prvak Hrvatske u poluteškoj kategoriji u obranu naslova krenuo je pobjedom nad Damirom Planticem iz Sesveta.

Bio je to zanimljiv ogled u kojem su Miškovicu poteškocu predstavljale duže ruke njegova protivnika, no uspio je nadvladati taj problem i zadati više cistih udaraca od Plantica, što su vrednovali i suci te mu dodijelili pobjedu.

Rezultati


Do 75 kg: Matej Dujic (Leonardo) - Josip Krsnik (Velika Gorica) 2:0, Leon Vukovic (Lokomotiva) - Entoni Juric (Leonardo) 2:0, Stipica Brekalo (Sesvete) - Luka Tomic (Pit Bull) 2:0; do 81 kg: Bojan Miškovic (Rovinj) - Damir Plantic (Sesvete) 2:0, Ante Cepo (Osijek) - Andrej Jurilj (Brod) 2:0, Tomi Jovanovic (Split) - Hrvoje Sep (Leonardo) 0:2; +91 kg: Pero Konsuo (Marjan) - Šime Filipi (Zlatna rukavica) 0:2.


Podijeli: Facebook Twiter