Bojan Miškovic najbolji senior

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadar je bio domacin državnog prvenstva u kickboxingu, i to seniorskom i juniorskom u full contactu te mladem kadetskom u semi contactu. Nastupilo je ukupno 308 natjecatelja iz 47 domacih klubova, a i ovom su prilikom uspješni bili istarski predstavnici koji su se iz Zadra vratili sa šest osvojenih naslova prvaka Hrvatske, po dva u svakom uzrastu.

U seniorskom full contactu još je jedan dominantan nastup imao Bojan Miškovic, clan rovinjskog "Budokaija", koji je stigao do naslova hrvatskog prvaka u kategoriji do 81 kg, a usto je proglašen i za najboljeg borca prvenstva u svom uzrastu.

Rovinjci su osvojili zlatnu medalju u još jednoj kategoriji, onoj do 86 kg, u kojoj se na najviše stepenicu pobjednickog postolja popeo Paolo Benussi.

Putem svojih starijih klupskih kolega krenuo je i Marko Opšivac, osvajac naslova juniorskog prvaka Hrvatske u full contactu u kategoriji do 75 kg. Mladi Rovinjac se usto takoder okitio priznanjem za najboljeg borca prvenstva u ovom uzrastu, a osim njega, svoj je nastup pozlatio i junior pulskog "Trojana" Dominik Šulc, koji je slavio u kategoriji do 71 kg.

Dva su zlata istarski predstavnici osvojili i na prvenstvu Hrvatske u semi contactu za mlade kadete i kadetkinje, a najsjajnije su kolajne oko vrata stavili Antonio Jurman iz pulskog "Planet sporta" u kategoriji do 28 kg te njegova klupska kolegica Ema Viškovic u kategoriji do 32 kg.

Najuspješniji klubovi prvenstva su splitski "Pit Bull" medu seniorima i splitski "Mornar" kod juniora u full contactu te karlovacki "Tigar" u konkurenciji mladih kadeta u semi contactu.


Podijeli: Facebook Twiter