Bojan Miškovic najbolji boksac revije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Okoncani su Prvi memorijalni susreti "Mate Parlov 2010". Nakon što su u petak aktivni bili malonogometaši, danas su  na red došli kuglaci, a zastor su na cijelu manifestaciju, kako to i prilici, spustili boksaci.

Kuglacki turnir održavao se u Domu sportova "Mate Parlov" i na njemu su nastupila tri pulska kluba - "Uljanik", "Elektroistra" i "Hrvatski branitelj", kojima je društvo pravio rijecki "Telekom". Svaku momcad cinila su šestorica kuglaca koji su na raspolaganju imali po 120 hitaca, a nakon uzbudljivog natjecanja slavila je "Elektroistra" sa srušenih 3.278 "drva". Drugo mjesto osvojio je "Hrvatski branitelj" (3.196), trece "Uljanik" (3.174), dok se na zacelju smjestio "Telekom" (3.153).

Manifestacija se zatim preselila u Pattinaggio u kojem je na rasporedu bila boksacka revija koja je ponudila devet borbi. Krenulo je mecom u kategoriji do 64 kg u kojem su se susreli Amar Obic (Pula) i Jerko Galešic (Zadar). Pobjedu je na bodove odnio Zadranin, a ujedno je ovaj par proglašen za najborbeniji na cijeloj reviji.

Potom su u ring u kategoriji +91 kg ušli Rudolf Jozic (Posavina Kuna) i Ante Garcin (Osijek), a u jedinoj borbi u kojoj domacin nije imao svog predstavnika na bodove je slavio Jozic.

Treca borba donijela je okršaj u Matinoj poluteškoj kategoriji (do 81 kg), u kojoj je Manuel Smoljan (Pula) na bodove svladao Josipa Krsnika (Velika Gorica), nakon cega je, takoder na bodove, u kategoriji do 75 kg Andelo Radoš (Posavina Kuna) svladao Antona Grgica (Pula).

Jedina borba koja nije završila odlukom sudaca bila je ona u kategoriji do 91 kg, u kojoj je Paolo Benussi (Pula) prekidom u prvoj rundi svladao Martin Galešica (Zadar). Uslijedio je ogled u kategoriji do 57 kg u kojem je Mirsad Ahmeti (Pula) na bodove svladao Ivan Njegaca (Velika Gorica), što je bila odlicna uvertira u najkvalitetniju borbu veceri koju su u kategoriji do 81 kg odboksali Bojan Miškovic (Pula) i Ante Cepo (Osijek).

Miškovic je slavio na bodove, a za sve prikazano na pulskom ringu proglašen je najboljim boksacem revije te ujedno i najboljim boksacem u poluteškoj kategoriji.

Još jednu pulsku pobjedu odnio je potom u kategoriji do 75 kg Sanjin Pol Vrgoc koji je na bodove svladao Leona Vukovica (Lokomotiva), a isti se scenarij ponovio i u posljednjoj borbi veceri u kategoriji do 91 kg u kojoj je Marko Calic (Pula) svladao Josipa-Bepa Filipija (Zadar), zasluživši i priznanje za najboljeg tehnicara revije.


Podijeli: Facebook Twiter