Bojan Jambrošic protiv vivisekcije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je u urbanom ambijentu zagrebackih 'raketa' održano snimanje za novu kampanju Prijatelja životinja protiv pokusa na životinjama, plakati s Bojanom Jambrošicem izlaze u javnost.

Plakati na kojima Bojan drži kunica 'spašenog iz laboratorija' uz slogan 'Budite bolji od okrutnosti' pojavit ce se 8. travnja u 12 gradova Hrvatske: Cakovcu, Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vinkovcima, Zadru i Zagrebu.

Cilj kampanje je skrenuti pozornost na okrutnost vivisekcije, odnosno pokusa na životinjama, i pozvati gradane da kupuju iskljucivo proizvode koji nisu testirani na životinjama.



Bijela lista, odnosno popis tvrtki koji svoje proizvode i njihove sastojke ne testiraju na životinjama, može se vidjeti na www.prijatelji-zivotinja.hr.

"Jako mi je drago što mogu sudjelovati u projektu koji ima plemeniti cilj. Smatram da bi svatko od nas htio spasiti životinje od nepotrebnog ubijanja i mucenja. Dobio sam priliku koju sam odmah prihvatio, a ovo je samo mali korak da ljudima skrenemo pozornost na ono što se dogada u laboratorijima, gdje testiranjem životinje pate i umiru.

Sve je to nepotrebno, pogotovo u današnje vrijeme kada se testiranje može izvršiti na brojne druge nacine. Pozivam sve da obrate pozornost na bijelu listu i kupuju samo proizvode koji nisu testirani na životinjama, i tako svojim primjerom pokažu da životinje to nisu zaslužile.

Svatko od nas može napraviti mali korak i tako cemo zajedno uciniti veliku stvar!", porucio je Bojan javnosti.


Podijeli: Facebook Twiter