Boja ljeta? Tirkizna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nisu samo domaci dizajneri prepoznali cari ove boje - Diane von Furstenberg, Marc Jacobs, Marni, BCBG Max Azria, Prada, Temperley London i Calvin Klein jedni su od mnogih dizajnera koji su tirkiz stavili na svoje modne komade.

S druge strane, tirkiz je poceo živjeti i na ulici! Osim odjece, tirkiz se sada nalazi i na cipelama, tenisicama, suncanim naocalama, kupacim kostimima, torbama i nakitu! Cak bi se usudili reci da tu i dominira!



Ne smijemo zaboraviti ni make up koji je takoder u boji mora! Odvažne cure ce kapke ukrasiti nijansama tirkiznog sjenila i velikom kolicinom maskare i tuša, a one manje odvažne mogu nalakirati nokte!

Trikiz se odlicno kombinira uz bijelu, crnu, sivu i smedu boju, a ako ste hrabri i odvažno nosite jake boje, preporucujemo kombinaciju jarko ružicaste i tirkizne!



Kombiniranje velikih komada tirkiznog, ne daj bože plasticnog, nakita uz tirkiznu kombinaciju od glave do pete je napadno i pretjerano. Radije razbijte kombinaciju s barem jednom bojom ili kobinirajte npr. tirkiznu haljinu uz zlatan (ako želite urbani stil) ili srebrni (ako želite više damski stil) nakit.

Na plažu obucite tirkizni badic ili na bijeli badic stavite komade tirkiznog nakita, obje kombinacije ce odlicno izgledati na preplanuloj koži!



Ako niste pobornik sada vrlo popularnog mornarskog stila, napravite svoju ljetnu kombinaciju! Bijele kratke hlacice, tirkizna tunika i tirkizne štikle u kombinaciji sa slamnatim šeširom i cekerom te glomaznim smedim suncanim naocalama takoder vrište ljeto, a opet, isticu se iz gomile!



Vec smo jednom rekli kako žive boje oživljavaju malu crnu haljinu, pa zamislite super vecernju kombinaciju tirkiznih štikli, torbice i nakita uz kombinaciju s malom crnom haljinom. Odlicno, zar ne?

www.moda.hr


Podijeli: Facebook Twiter