Bowie na broju jedan nakon 20 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska rock ikona David Bowie vratio se u nedjelju nakon 20 godina na prvo mjesto britanske top ljestvice sa svojim novim albumom "The Next Day".

Bowie je u siječnju iznenadio glazbeni svijet nakon desetogodišnje stvaralačke stanke objavom singla "Where Are We Now?". Objavljen na njegov 66. rođendan, taj singl bio je njegov prvi diskografski uradak od albuma "Reality" 2003.

Singl je skinut s albuma "The Next Day", snimanog u tajnosti dvije godine, koji je objavljen prošli tjedan. Već je prodan u 94.000 primjeraka u Britaniji i time je najbrže prodavaniji album u toj zemlji u ovoj godini.

Britanski "The Independent" proglasio ga je najboljim povratničkim albumom u povijesti rocka, a pozitivne kritike, čak i hvalospjevi, stižu i s drugih strana.

Bowie je na albumu radio sa svojim dugogodišnjim suradnikom Tonyjem Viscontijem, koji producentski potpisuje 12 od njegova 24 albuma.

Legendarni glazbenik posljednji je put na broju jedan ljestvice albuma bio 1993. s pločom "Black Tie White Noise." (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter