Boi: Opcina Pican je dezorijentirana!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

«Nevjerojatno je da se investitor prvo privuce poticajima i obecanjima, a nakon što uloži više od sto milijuna eura, namecu mu se davanja koja višestruko opterecuju njegov rad», stoji u reakciji Marca Boija, direktora proizvodnje u Rockwool Grupi, na odluku Opcinskog vijeca Picna o znatnom povecanju komunalne naknade.

Lokalna zajednica, podsjetimo, povecala je obracunski bod za taj namet s jedne na 10 kuna po cetvornom metru korisne površine, iz cega proizlazi da bi za tvrtku Rockwool od 1. sijecnja naknada, umjesto dosadašnjih 1,9 milijuna, godišnje stajala oko 19 milijuna kuna. Taj iznos dva i pol puta premašuje aktualni opcinski proracun od 7,8 milijuna kuna. Iz rasprave na sjednici dalo se zakljuciti da je rijec o novom vidu pritiska na tvornicu kamene vune, koju je Opcina prije gotovo dva mjeseca i tužila zbog onecišcenja vode i zraka te ugrožavanja zdravlja ljudi.

"Odluka zapravo pokazuje potpunu dezorijentaciju Opcine Pican. Povecati komunalnu naknadu za tisucu posto, bez ikakvog razumnog objašnjenja, vrlo je opasno. Prije svega jer se sadašnjim, ali i buducim investitorima šalje poruka da lokalne vlasti mogu ugroziti poslovanje nerazumnim odlukama", dodaje Boi.

Direktor u danskoj tvrtki zakljucuje da se stoga valja upitati zašto i na ciji racun Opcina to radi, «a sve zapravo na štetu gospodarstva, ugleda Hrvatske i njene konkurentnosti».


Podijeli: Facebook Twiter