Bogosluženje u petak u crkvi sv. Nikole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu proslave pravoslavnog Božica i Nove godine u srijedu je u komunalnoj palaci pulski gradonacelnik Boris Miletic organizirao prijem za predstavnike srpske, crnogorske i makedonske nacionalne manjine.

Prijemu je prisustvovao i pulsko-perojski paroh Goran Petkovic koji je tom prilikom pozvao vjernike da se u petak na Badnjak u 18 sati odazovu bogosluženju u crkvi sv. Nikole u Puli, odnosno u 21 sat u crkvi sv. Spiridona u Peroju. Bogosluženje ce se održati i u subotu u 8 sati, odnosno u 11 sati u Peroju.

- Osjecam veliku podršku lokalnih i županijskih vlasti i drago mi je zbog toga, rekao je Petkovic, poželjevši svima koji Božic i Novu godinu slave po julijanskom kalendaru da ih proslave u zdravlju i veselju.

Cestitke i pozive za bogosluženje uputio je i predstavnik srpske nacionalne manjine Milan Rašula, a isto su ucinili i predstavnici crnogorske manjine Božo Radulovic te Pande Džonov kao predstavnik makedonske nacionalne manjine.

Miletic je pak istaknuo da Pula oduvijek njeguje multieticnost i multikulturalnost, poželjevši im sve najbolje.

Grad Pula je, prema rijecima Petkovica, donirao pet tisuca kuna za obnovu ikonostosa u crkvi sv. Nikole. Crkva je, prema njegovim rijecima, uz pomoc nadležnog ministarstva, Istarske županije i Grada Pule u potpunosti obnovljena, a ostalo je još unutrašnje uredenje.

Podsjetio je da je 14 ikona iz crkve pokradeno, no uz suglasnost Konzervatorskog odjela odlucili su oslikati nove. Zasad ih je oslikano šest i to zu pomoc sestara iz šibenskog manastira.


Podijeli: Facebook Twiter