Bogatstvo božićnih napjeva u izvedbi devet vokalnih sastava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu je tradicionalni Božićni koncert održan 20. put za redom u crkvi Majke Milosrđa u Bujama u organizaciji župnog vijeća, Zajednice Talijana Buje i udruge Otvoreno Srce. U prepunoj crkvi moglo se osjetiti blagdansko ozračje kojeg je svojim pjevanjem božićnih pjesama širilo devet grupa odnosno vokalnih skupina, zborova i klapa. Koncert je otvorio župni zbor "San Servolo", a voditeljice koncerta Rosalba Stanković i Antonella Štoković pozdravile su publiku i prisutne, među njima i gradonačelnika grada Buja Fabrizija Vižintina, župnika don Vladimira Brizića i don Mladena Milohanića.

Uslijedio je nastup ženske klape Kaštelanke s pjesmama "U se vrijeme godišta", "Kyrie eleison" i "Joy to the world", a ova klapa inače nastupa po raznim smotrama, festivalima i brojnim dobrotvornim i kulturnim događajima u Hrvatskoj i inozemstvu. Nastupio je i zbor Zajednice Talijana Momjan koji djeluje od 1999. godine, zatim ženski vokalni sastav Romansa s pjesmama "Obećana Djevica", "A La Nanita Nana" i "Amazing Grace". Grupa Ad Libitum iz Zajednice Talijana Brtonigle nastupila je s pjesmama "L'ultimo pastore" i "Ring christmas bells". Ad Libitum je ove godine zajedno s ostalih 94 zbora iz cijelog svijeta, sudjelovao na 20. izdanju Alta Pusteria International ChoirFestival, festivalu zborova u Italiji. Jedna od najstarijih ženskih klapa u Istri, a možda i u Hrvatskoj, klapa Rožice nastupila je s pjesmama "Bijeli Božić" i "Svim na zemlji". Najmlađa ženska vokalna skupina na našem području iz Zajednice Talijana Krasica, izvela je pjesme "White Christmas" i "Joy to the world". Klapa Kornarija nastupila je s pjesmama "Ave Maria" i "Signore delle cime" ujedno i najstarija klapa na Bujštini koja ove godine slavi 40. obljetnicu svoga postojanja, te tradicionalni zbor Zajednice Talijana Buje s pjesmama "Maria lavava", "Notte di luce" i "Astro del ciel" koji je nastupao po raznim događanjima u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji.

Koncert je završen u ugodnom božićnom druženju ispred crkve koje je organizirala udruga Otvoreno Srce uz domaće kolače, kuhano vino lokalnih vinara i božićne pjesme pod šatorom, a manifestacija je financirana pomoću prijavljenog projekta iz HEP-ovog natječaja "Svjetlo na zajedničkom putu 2017." (GI)


Podijeli: Facebook Twiter