Bogati Indijac nosi košulju od čistog zlata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bogati indijski tekstilni magnat i multimilijarder Pankaj Parakh očito želi da svi znaju mu posao itekako dobro ide, a to čini na bizaran način koji poprilično graniči s neukusom – dao je da mu izrade košulju izrađenu od čistog zlata. Ovaj odjevni predmet teži više od četiri kilograma, Košulja je izrađena u zlatarni Shanti Jewellers at Parel u Mumbaiju, a u njenoj izradi je sudjelovalo 20 zlatara te je bilo potrebno ukupno 3.200 sati da je izrade.

Iako je napustio školovanje, bez ikakvih kvalifikacija Parakh je uspio stvoriti multimilijunski biznis, a to je i jedan od razloga zašto je želio ovaj odjevni predmet, koji si je priuštio za svoj 45. rođendan.

- Želio sam odjenuti nešto zaista posebno kao znak zahvalnosti za uspjeh kad sam išao u posjet hramu Siddnivinayak gdje se štuje hinduski bog slona u Mumbaiju, rekao je Parakh.

Za zlato potrebno za izradu ove košulje, Parkh je platio 127 tisuća funti, te smatra da je napravio odličan potez. Sudeći po pisanju lokalnih medija, zahvaljujući zlatnoj košulji, Parakh je privukao poprilično pozornosti dok se šetao ulicama svog rodnog grada Yeola, smještenog 260 kilometara od Mumbaija.

Parakh je oduvijek gajio strast prema zlatu, te kaže da nikad ne izlazi iz kuće bez barem tri kilograma zlatnog nakita na sebi, a zbog toga ga, ističe Parakh, s divljenjem uvijek promatraju i žene i muškarci.

- Još kao petogodišnjak sam bio fasciniran zlatom, a s godinama se moja ljubav prema zlatu pretvorila u pravu strast. Mnogi su mi rekli da je bilo vrlo neobično kad sam na svom vjenčanju prije 23 godine nosio više zlata nego moja mladenka, no ja jednostavno obožavam ovaj kraljevski metal, kaže Parakh.

Zlatna košulja je, kaže Parakh, izuzetno udobna za nošenje, te se jednostavno pere i održava kao i bilo koji drugi odjevni predmet. Iako tvrdi da je ova bizarna zlatna košulja poput normalne košulje, Parakh ipak ulicama svoga grada hoda s pištoljem i u pratnji tjelohranitelja. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter