Bogati i sadržajni programi za najmlađe

Ilustracija iz arhive (M. A.)
Ilustracija iz arhive (M. A.)

Ove su godine programi za najmlađe na Sajmu bili iznimno brojni i bogati. Održan je pravi Librić na Sajmu, a u jutarnjim su satima programe pohodila djeca iz vrtića sa svojim odgojiteljicama, te školarci sa svojim učiteljicama i učiteljima, dok su poslijepodne i navečer dolazili s roditeljima i obitelji.

Selektorica ovoga programa Slavica Ćurković, inače i direktorica Monte Librića, iznimno je zadovoljna velikim odazivom djece, kako skupno, tako i pojedinačno.

Neizostavna protagonistica bila je Baka Librić, odnosno Gordana Trajković koja je svake večeri na svoj maštoviti način interpretirala neku "Priču za laku" noć najmlađima.

Jedan od programa je i Profesor Imaginarijum - Kolektivno maštanje i ludovanje, koji se provodi u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku. Ovaj program osmislili su profesori Akademije Nenad Pavlović i Hrvoje Seršić, a zajedno s njima sudjelovali su studenti UAOS-a Tena Milić Ljubić, Gordan Marijanović i Matea Bublić. Program je bio vrlo dobro posjećen, kao uostalom i "Piknik sa Šunkom", gdje se zagrebački strip-crtač Davor Šunk družio s najmlađim čitateljima. Iz brojne ponude knjiga u izložbeno-prodajnom dijelu Librića odabrao je najnovije naslove koje je potom predstavio kroz igru i razgovor. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter