Bogate obitelji iz Izraela na otoku ostaju do utorka


Sve hotelske kapacitete na otoku Sv. Nikola u porečkom akvatoriju su od prekjučer zakupili gosti iz Izraela, uspjeli smo doznati nakon informacija koje su se ovih dana proširile Porečom da se navodno na otok ne može doploviti. O čemu se radi, slavi li se možda neki praznik, vjenčanje ili tamo borave neki VIP gosti, pitali smo odgovorne u tvrtki Valamar Riviera.

Porečani i dalje mogu barkama na otok

Iz službe za odnose s javnošću nisu nam ništa željeli reći pravdajući se ugovornim obvezama, te činjenicom da događaj ionako nije javan. U dopisu potpisanome od voditeljice korporativnih poslova Deane Stipanović, napomenuto je samo da dolazak na otok nije ograničen. Međutim, karte za vožnju brodom nigdje se ne mogu kupiti jer brod za otok još uvijek ne vozi. A onaj tko poželi svojim privatnim plovilom do otoka to može bez problema učiniti jer dolazak na otok nije zabranjen ili ograničen, potvrdili su nam iz Valamara.

Tek nakon dužeg istraživanja, ali i svjedočanstva nekih djelatnika, doznali smo da su izraelski gosti odlučili u Poreču proslaviti svoj vjerski praznik Pasha. To su nam u šturoj informaciji potvrdili i iz Židovske zajednice u Zagrebu. Za proslavu tog blagdana kojim židovski narod slavi spomen na oslobođenje iz egipatskog ropstva i koji predstavlja simboliku sveopćeg iskupljenja, nade i trajno nadahnuće, Rivijeraši su zaista se potrudili ugoditi im.

Prevozili ih noću do pet ujutro

Neslužbeno doznajemo da su gosti, njih petstotinjak, u hotel Fortuna stigli u noći s nedjelje na ponedjeljak te da su ih brodovi prevozili do pet sati ujutro.

Kako smo uspjeli doznati, za tu prigodu nabavljena im je posebna hrana i piće kao i cvijeće, odabran je i personal koji će ih posluživati. Na svim hotelskim sobama zamijenjene su elektroničke brave onim klasičnim s ključevima, jednako kao i slavine za vodu. Mijenjana su i rasvjetna tijela, odnosno sve moderno ugrađene elektroničke komponente hotela. A zanimljivo je i da se prilikom boravka, ovi turisti očigledno velike platežne moći, ne koriste hotelskim dizalima, električnim vozilima, mobitelima…

Posebni gosti na otoku Sv. Nikola boravit će do 18. travnja. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter