Bogata lista izvođača za Outlook 2013.

Punta Christo i ove bi godine trebala vrvjeti posjetiteljima Outlooka i Dimensionsa (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Punta Christo i ove bi godine trebala vrvjeti posjetiteljima Outlooka i Dimensionsa (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Danas su organizatori Outlook festivala objavili iznimno bogatu listu izvođača koji će od 29. kolovoza do 2. rujna u i oko tvrđave Punta Christo u Štinjanu nastupiti na ovom vodećem europskom festivalu bass glazbe i sound sistem kulture.

Time će ova pulska lokacija punih pet dana izvan turističke špice po šesti put biti ekskluzivnom svjetskom pozornicom za desetine tisuća britanskih, ali europskih i svjetskih ljubitelja dub, dubstepa, hip-hopa, drum 'n' bassa i reggaea. Zasad se ne zna koliko će koštati ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije, koje su povoljnije od onih za strane goste.

Organizatori su najavili da će nastupiti hip-hop ikona Talib Kweli, jedan od najuspješnijih repera svih vremena, a pridružit će mu se još jedno renomirano hip-hop ime, Jay Electronica. U Pulu stižu i glazbeni veterani The Pharcyde, koji su nedavno proslavili 20 godina djelovanja, a ponovno će doći hip-hop veličina Pharoahe Monch, čiji je nastup na Oulooku 2011. ostao upamćen kao jedan od vrhunaca festivala.

Outlookovu ljubav prema dubu, rootsu i soundsystem kulturi dokazat će ponajbolji svjetski dub i reggae poput Alborosie & Shengan Clan te kultni reggae/dub entuzijast David Rodigan, a dolazi i Mala In Cuba, s kubanskim zvukovima, ali i svojim jamajkanskim naslijeđem te britanskom sound system kulturom.

Od drum 'n' bass izvođača vrijedi izdvojiti Andy C, Goldie, Randall i LTJ Bukem.

Vratit će nam se ove godine i vodeće figure britanskog dubstepa Digital Mystikze, ali i legendarni DJ i producent Mr Scruff, kao i DJ-evi EZ & Majestic, Calyx & Teebee, Pinch, Phaeleh i mnogi drugi.

U Pulu dolazi i - Caribou!

Dobrim dijelom zahvaljujući Outlooku, ali i njegovom mlađem bratu, Dimesions festivalu, koji će se u svom drugom izdanju održati na istoj lokaciji tjedan dana nakon Outlooka, Pulu je prošlog tjedna silno nahvalio visokotiražni dnevni britanski list The Sun, a nekoliko dana kasnije i časopis TNT Magazine.

Dimensions festival održat će se od 5. do 9. rujna i predstavit će najbolje od elektronske underground glazbene scene: Model 500, pseudonim projekta pod kojim nastupa jedan od osnivača techna Juan Atkins iz Detroita, ali i sjajan kanadski glazbenik i kompozitor Daniel Victor Snaith, poznatiji kao Caribou (novi mu je alter ego Daphni, a nekad je bio Monitoba).

Ovim istaknutim imenom elektroničke glazbe, deep housea i neopsihodelije Dimensions uistinu dobiva dimenziju svjetskog underground događaja, tim više što dolazi i Tonny Allen, jedan od kreatora afrobeata i ponajbolji svjetski bubnjar, a vraćaju se i Moodymann, Theo Parrish te Omar S. (piše Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter