Bogata kazališna povijest Buja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šezdeseta godišnjica bujskog Puckog otvorenog ucilišta obilježena je u subotu svecanim programom, koji je zakljucen živim prisjecanjem na nekadašnja druženja Buježa u kino dvorani, uz glazbu i odlican štimung koji je u tren oka kreirao ponovno okupljen ITD band.

Tome je prethodilo predavanje Zlatana Varelije i otvorenje izložbe fotografija, plakata i novinskih clanaka u Galeriji Foyer, posvecenih bogatoj povijesti kazališnog života Buja, zasigurno najupecatljivije djelatnosti Ucilišta.

Okupljenima je na vrijednoj obljetnici cestitao i na znacaj djelovanja ove ustanove ukazao županijski procelnik za kulturu Vladimir Torbica.

Gradonacelnik Edi Andreašic podsjetio je da mnogi pamte Narodni dom, Narodno sveucilište i Dom kulture, a danas Ucilište, kao jezgru obrazovnih, kulturnih i politickih dogadaja cijele Bujštine, mjesto gdje se nekad cekalo u redu za karte za kino ili kazalište, gdje se ucilo, pjevalo, glumilo, slavilo svaki praznik, dolazilo na ples i docek Nove godine. Zahvalio je sadašnjim i bivšim djelatnicima i suradnicima, medu kojima je posebno istaknuo Nardina Aquavitu, Stipu Bralu, Andriju Dubica, Tonija Lakotu, Alberta Milanovica - Škicu i Milanku Maric.

Ravnateljica Lorella Limoncin Toth najavila je da bi povijest kazališnog života Buja zajedno sa svjedocanstvima bivših glumaca, za ovu prigodu sažeta u prigodnoj brošuri, trebala dobiti adekvatnu opširniju monografiju. Iznesena je i ideja da se digitalizira nekadašnji bujski tjednik Hrvatski glas. (Napisala i snimila Kristina FLEGAR)

 

 

 

- GO01364326.jpg
Medu onima koji su sa zanimanjem pogledali fotografije iz kazališnih dana Buja bila je i bivša glumica Zdenka Kolic

- GO01364327.jpg
S izložbe posvecene kazališnom životu Buja

- GO01364325.jpg
ITD band

- GO01364336.jpg
Erika Belle

 


Podijeli: Facebook Twiter