Bogat vikend na pulskoj tržnici


I ovog vikenda na gradskoj tržnici održat će se brojna događanja. Naime, uz goste tržnice koji će najaviti manifestacije diljem Istre, moći će se degustirati i kupovati autohtoni istarski proizvodi, ali i originalni suveniri, unikatni ručno rađeni nakit, torbice, ukrasi, istarski instrumenti.

Već treću subotu u dvorištu Cyber Cafea održat će se manifestacija HandMade by Markat koja će Puljanima te domaćim i stranim gostima i ovog puta ponuditi originalne, ručno rađene predmete i ukrase. Ovu subotu svoje radove ponudit će tako Domaća radinost Marta Gržetić koja izrađuje suvenire od kamena i ukrasne predmete, Andarte obrt dekorativno staklo, Domaća radinost Darko Vitasović tradicionalne istarske instrumente, Zdenka Ivančić ponudit će krpene lutke, vile i vilenjake, Branka Babić dekorativno suho cvijeće u okviru od naplavina, Mirjana Babić kućice od naplavina. Jozefina Nikolić predstavit će se s ručno izrađenim kožnim torbama i heklanim nakitom, Marija Tomić atraktivnim nakitom od papira te unikatnim čestitkama, dok će Gordana Kolić ponuditi predmete nastale modeliranjem i ukrašavanjem žice.

U sklopu manifestacije "Mirisi i okusi Istre" ovu subotu ponudu tržnice proširit će OPG Bodiš (domaći med i pčelinji proizvodi), Pršutarna Bani i OPG Franjul (suhomesnati proizvodi), Blondi i Frutko (voćni i povrtni sokovi, džemovi i namaze) OPG Stipančić (proizvodi od lavande), dok će Boris Glišić ponuditi originalne istarske suvenire, a OPG Vitasović maslinovo ulje. AZRRI pak donosi suhomesnate proizvode od boškarina, A&Ž med iz okolice Buzeta, OPG Brig predmete od maslinovog drva, a VR Choco Art će se predstaviti čokoladnim delicijama.

Pored navedenog, u petak i subotu, na glavnoj tržnici gostuju neki od izlagača s prvog Istarskog festivala pašte koji se održava ovoga vikenda u Žminju te predstavnici Festivala sira iz Svetvinčenta. Manifestacije traju od 9 do 12 sati. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter