Bogat trodnevni Uskrsni program u Fažani

(Z. STRAHINJA)
(Z. STRAHINJA)

Bogat uskrsni program pripremili su u Fažani za nadolazeći blagdan Općina Fažana, Turistička zajednica i Župni ured. Danas će se u režiji Općine od 10 do 12 sati na Rivi održati tradicionalni doručak uz bakalar, kroštule i fritule za sve mještane i njihove goste. Popodne u 17 sati u MMC-u otvara se izložba dječjih radova s uskrsnim temama. Bit će izloženi radovi djece iz Osnovne škole Fažana, dječjih vrtića More iz Valbandona i Sunca iz Fažane te Društva Naša Djeca Fažana. Izložba će se moči razgledati danas do 20 sati, te u nedjelju od 10 do 13 sati.

Uskrsni program u organizaciji Turističke zajednice odvijat će se tijekom tri dana, subote, nedjelje i ponedjeljka, a obilježit će ih svakodnevna izložba osam velikih uskrsnih jaja na Trgu sv. Kuzme i Damjana od 9 do 19 sati.

U subotu se na istom trgu od 16 do 18 sati odvija radionica izrade uskrsnih jaja, na kojem će polaznici učiti ukrašavanje jaja tehnikama origami, čipke, oslikavanja, decoupage, faberge i drugo pod vodstvom Nela Radojičić, Dubravke Petković i Đulijane Marjanović. Gastro-radionicu "Nonina pinca i štrudel" vodit će fažanske penzionerke Luciana Debeljuh, Emilia Černac i Milka Petrić, a radionicu "Uskrs s okusom čokolade", na kojem će se izrađivati čokoladna jaja i praline održavat će se u režiji slastičarnice "Re del gelato" iz Fažane. Izložbu čokoladnih jaja postavit će obrt VR Choco-art iz Pule, a za glazbu će se pobrinuti LP one man band. U 16.30 počinje plesni nastup DND-a Fažana, a u 17 sati potraga za uskrsnim jajima. Na Župnom trgu odvijat će se program "Uskrsna pinjata" i "Vratite rep Uskršnjem zecu", na Piazzi grande "Uskršnja prognoza" i "Pomozi zeki da složi Uskršnja jaja", ispred bivše tvornice stakla "Uskršnja utrka", odnosno nošenje jaja u žlici, tko će prije dotjerati jaje u gnijezdo i potraga za uskrsnim jajima.

Misa i bdjenja i blagoslov hrane u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana počinje u 21 sat.

U nedjelju se uskrsna misa u župnoj crkvi održava od 9 do 10.30 sati, a u isto vrijeme počinje i u ponedjeljak. Nakon nje istog će dana od 10.30 sati na trgu Sv. Kuzme i Damjana održati uskrsni doručak uz veliku pincu za mještane i posjetitelje, s izložbom velikih  Uskršnjih jaja i pisanica, radionice tradicionalne izrade uskrsnih jaja koje će voditi članice KUD-a Ulika iz Fažane. Održat će se natjecanje u tucanju i pičenju jaja, a na gitari će svirati Moris Arzenšek.

U slučaju lošeg vremena, subotnji program održat će se zajedno s programom od ponedjeljka, s početkom u 10.30 sati. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter