Bogat travanj u INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Program za travanj u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula pocinje u srijedu 7. travnja predstavom Tennesseeja Williamsa "Staklena menažerija" u režiji Damira Zlatara Freya. Predstavu s hrvatskim titlovima izvodi Prešernovo gledališce Kranj, a bit ce uprizorena na Maloj sceni.

Todorov Antistand up show humanitarni program na rasporedu je 10. travnja.

Zagrebacki teatar Exit s predstavom Mate Matišica "Balon" gostovat ce 12. travnja. Glume Ksenija Marinkovic, Branka Trlin, Ana Maras, Krešimir Mikic i Vilim Matula. Cini li posve odredeni balon posve odredenim balonom dah osobe koja ga je napuhala? Cini se da je srž ove predstave upravo taj dah. Dah kao jedno od osnovnih sredstava glumackoga izraza. Dah kao predstavnik Glume i kao predstavnik Života.

Predstava za djecu u produkciji INK-a "Iznad duge" bit ce premijerno izvedena 19. travnja. Rijec je o autorskom projektu Marijane Peršic, a glume Leana Alic, Irena Bilcic, Ante Debeljuh, Jan Franjul, Danijela Jaklin, Ela Jokic, Iva Kevra, Martina Kolar, Ela Kupres ?ordevic, Patrik Lazic, Meri Pjanic, Sara Poljak,Saša Stepanovic, Helena Vodopija, Barbara Vukmirovic i Joelle Živolic.

Pocetna inspiracija u radu na predstavi bilo je djelo "Dnevnik Anne Frank", odnosno nekoliko glavnih motiva koji su okosnica djela, a tako i ove predstave: Drugi svjetski rat, sklonište, logor, stradanje djece i mladih. "Iznad duge" igrat ce i 20., 22. i 23. travnja.

Hrvatsko narodno kazalište Split s predstavom "Podvala ludosti" Borisa Senkera, a u režiji Georgija Para, igra 21. travnja, dok je "Sarajevska audicija" u režiji Željka Nincica na rasporedu 23. travnja.

"Saloma" Oscara Wildea u režiji Damira Zlatara Freya, koja je premijerno izvedena krajem veljace, bit ce reprizirana 27. i 28. travnja.


Podijeli: Facebook Twiter