Bogat prosinac u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnja tradicionalna manifestacija "Prosinac u gradu" prilagodena je recesijskom vremenu, no to nimalo nije utjecalo na bogatstvo i atraktivnost blagdanskog programa. Dapace, oslanjanjem na vlastite snage te ukljucivanjem brojnih udruga i domacih umjetnika iznjedrio se dosad najbogatiji prosinacki program u Puli, receno je u Komunalnoj palaci na predstavljanju manifestacije.

Klara Udovicic, procelnica odjela za kulturu, navela je da je program osmišljen u suradnji s pulskim vrticima, brojnim institucijama i udrugama, Zajednicom za tehnicku kulturu, pulskom turistickom zajednicom, Obrtnickom komorom, Pulaprometom, izvidacima i drugima. Novost je što su ove godine svi trgovci u gradu pozvani da probude blagdanski ugodaj kicenjem izloga, ukrasnim vazama i crvenim tepisima pred ulazom. Najljepši ce se izlog, naravno, nagraditi.

Velik dio programa namijenjen je djeci. Jasminko Balenovic iz udruge MILK naveo je da ce, osim djecjeg filmskog programa i predstava, za njih 6. prosinca biti organiziran docek Svetog Nikole, koji ce u 11 sati stici brodom do pulske katedrale, dok ce centralna svecanost biti na Portarati. MILK ce, uz klub Twin Horn, organizirati i docek Djeda Mraza, i to na tržnici u subotu 19. prosinca, s pocetkom u 11 sati.

Pulska turisticka zajednica ove godine, osim tradicionalnog vatrometa u ponoc, organizira manifestaciju "Božicne delicije" u sklopu koje ce ugostitelji nuditi jela i pica po promotivnim cijenama. Gastro sajam održavat ce se na Portarati od 18. do 24. prosinca, od 10 do 14 te od 16 do 20 sati. U sklopu akcije "Prosinac u padeli" na Portarati ce se 26. prosinca spremati ogromna fritaja od 2010 jaja i 50 kila kobasica. Na Giardinima ce od 19. do 24. prosinca, biti organiziran božicni Hand made fest.

Program doceka Nove godine ce zapoceti na Portarati u 10,30 ujutro Zimskom carolijom za najmlade Puljane. U 17 sati pocinje "alternativni" docek Seasplash Platforme na Danteovom trgu. Na Forumu ove ce godine nastupiti Mor Roll, Dogma i nezaobilazni - Gustafi.

Održat ce se brojni promenadni koncerti na tržnici, veceri folklora, plesa i pjesme u INK-u, predavanja i radionice. Ove godine u Pulu izvidaci donose Betlehemsko svjetlo koje na Portaratu stiže 16. prosinca u 17 sati. Na tržnici ce se, uz prigodan program, 23. prosinca izvuci i imena dobitnika nagradne igre Glasa Istre.

Ove godine ce se prvi puta proslaviti i Advent - u subotu 5. prosinca, s pocetkom u 15,30, djeca pulskih vrtica najprije ce okititi bor na tržnici, a na Portarati ce uslijediti prigodni program. Cijeli program gradane ce stajati oko 500 tisuca kuna, a darivanje djece slatkišima sponzorira Puljanka.


Podijeli: Facebook Twiter