Bogat prosinac u porečkom kazalištu

Stilske vježbe (D. ŠTIFANIĆ)
Stilske vježbe (D. ŠTIFANIĆ)

Bogat kulturnim zbivanjima je prosinac u Poreču. Već sutra, 3. prosinca, na programu je kazališna predstava "Stilske vježbe", Planet Arta. Riječ je o kazališnoj predstavi koja se neprekidno izvodi od siječnja 1968. godine te je uvrštena u tiskano izdanje Guinnessove knjige rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu. Nastupaju Pero Kvrgić i Lela Margitić.

Jedna naizgled banalna zgoda iz zagrebačkog tramvaja – jedanaestice, prepričana na više načina, vrhunska je komedija koju je režirao Tomislav Radić, prema djelu francuskog književnika Raxmonda Queneaua.

Tjedan kasnije, 10. prosinca, gostuje Kazalište Kerempuh s predstavom "5 žena.com". Glume Mia Anočić-Valentić/Dajana Čuljak, Nataša Dangubić, Nina Erak-Svrtan, Daria Lorenci Flatz i Nataša Janjić. Nakon premijere u Bilbau i Madridu 2002. godine, kada je ovu predstavu u samo dva tjedna pogledalo više od pedeset tisuća gledatelja, ona je postala apsolutni hit koji se izvodio u mnogim zemljama, svugdje postižući jednaki uspjeh.

Na duhovit i autoironičan način kroz pet snažnih ženskih karaktera razotkrivaju se svi aspekti ženskog pogleda na svijet.

Koncert Đorđe Balaševića na rasporedu je 15. prosinca, a 18. prosinca održat će se božićni gospel koncert South Carolina Mass Choir, što je jedan od najprestižnijih američkih gospel zborova u SAD-u i zasigurno najbolji zbor u Južnoj Karolini gdje ga je krajem devedesetih godina 20. stoljeća osnovao Michael Brown. Suvremeni je to gospel zbor koji nastupa uz pratnju ritam sekcije (bas, klavir, bubanj) i na taj način izvodi tradicionalne napjeve u r&b aranžmanima. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter