Bogat program za proslavu blagdana Sv. Eufemije

Rovinj (M. MIJOŠEK)
Rovinj (M. MIJOŠEK)

U povodu Dana grada i blagdana sv. Eufemije, koji se obilježava u srijedu, 16. rujna, i ove je godine isplaniran bogat program. Svečana sjednica Gradskog vijeća održava se u utorak, 15. rujna, od 17 sati u Multimedijalnom centru, a prethodit će joj tradicionalna sportska manifestacija "Od punte do punte morem i kopnom", čiji se brojni sudionici, sportaši i rekreativci, očekuju na Trgu brodogradilišta u 16.30 sati.

Sardele i koncerti

Predrođendanski dan grada, utorak, bit će i u znaku Rovinjskog festivala vina, koji počinje u 18 sati, a uz degustaciju najboljih istarskih vina posjetitelji se mogu natjecati u gnječenju grožđa bosim nogama i uživati u demonstraciji klasične prerade vina.

- U srijedu, na Dan grada, na kružnom toku Valdibore, kod Fine, od 10 do 13 sati dijelit će se besplatne sardele a za večernje sate najavljujemo i dva koncerta. U 19 sati na Trgu maršala Tita nastupa Party band, a od 21.30 Psihomodo Pop. Srijeda je tradicionalno i dan samanja, koji će se odvijati na parkiralištu Mala Valdibora, dok će se od 8, 9, 11 i 18 sati u crkvi sv. Eufemije održavati svete mise koje će uz župnika Vilima Grbca predvoditi na talijanskom jeziku župnik Karol Homieja te u 18 sati mons. Dražen Kutleša, biskup porečki i pulski, najavio je na konferenciji za novinare dogradonačelnik Rovinja Marino Budicin.

Dubravka Svetličić, ravnateljica POU-a Rovinj, iz bogatog kulturnog programa izdvojila je svečano otvaranje samostalne izložbe rovinjskog slikarskog barda Bruna Mascarellija u Zavičajnom muzeju, u ponedjeljak u 19 sati. Istog dana u istom prostoru u podne se otvara izložba pod nazivom "Poznajete li Leonberg?".

Paketi za 400 građana

Leonberg je grad pobratim Rovinja i ovih dana ovdje će boraviti 40-člana njemačka delegacija da bi zajedno proslavili jubilarnu, 25. obljetnicu bratimljenja. U ime gradskog Saveza sportova Gianni Rocco najavio je čitav niz različitih natjecanja i kupova koji se odvijaju iz dana u dan, još od početka mjeseca i trajat će do 20. rujna. Uz suradnju Grada i Crvenog križa, pakete hrane i higijenskih potrepština, ukupno vrijedne 250 tisuća kuna, dobit će oko 400 građana. Paketi se mogu podignuti još u ponedjeljak i utorak od 9 do 12 sati u Crvenom križu.

Pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević istaknula je da je Grad Rovinj kroz program "Mozaik" i suradnju sa Županijom, osigurao rad 13 asistenata u nastavi. Projekt je to vrijedan oko 365 tisuća kuna, za što je u rovinjskom proračunu osigurano oko 212 tisuća. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter