Bogat program za Dan MO-a i OŠ Šijana

Alma Tomljanovic i Alen Drandić (N. S.)
Alma Tomljanovic i Alen Drandić (N. S.)

U srijedu će se obilježiti Dan Osnovne škole Šijana i Mjesnog odbora Šijana. Pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program, i to jutarnji i poslijepodnevni. U jutarnjim će se satima tako održati izložba radova učenika škole, a predstavit će se i veliki opus radova Nella Milottija, kojeg će pak prezentirati još jedna pulska legenda Vesna Nežić Ružić.

- Izložba se zove "Odjeci našeg kraja" i predstavit ćemo radove koji su nastali ove godine. Izabrali smo da prezentaciju Milottijevih radova održi Vesna Nežić Ružić je i ona iz Šijane, rekla je ravnateljica OŠ Šijane Alma Tomljanović, najavljujući još niz iznenađenja.

Među ostalim, predstavit će himnu škole čiji su tekst i glazbu napisali učenici, zatim logo škole i majice, a izložit će se i portreti koje je izradila jedna od učenica.

- Od 18 sati slijedi također bogat kulturno-umjetnički program u organizaciji škole, potom koncert Vesne Nežić Ružić, a u pauzama će nastupiti folklorna sekcija udruge Slavonaca Istarske županije "Slavonija" te tamburaški sastav, najavio je pak predsjednik MO-a Šijana Alen Drandić.

Dodao je da će nastupiti i zbor Zlatne godine, a za kraj manifestacije predviđen je ponovno nastup Vesne Nežić Ružić. Kako su pojasnili i Tomljanović i Drandić, suradnja škole i MO-a traje već dugi niz godina i ove su se godine odlučili zajednički proslaviti svoj dan.

Dosad su već odradili niz različitih radionica, a MO već duži niz godine brine i o uređenju okoliša škole, pomaže im u prikupljanju didaktičke opreme, a upravo je u tijeku uređenje vanjskog dvorišta škole.

Manifestacija će se održati na sportskim terenima škole, a u slučaju kiše, Dana škole i MO-a održat će se u školskoj dvorani.  (N. S.)       


Podijeli: Facebook Twiter