Bogat program u gradskim knjižnicama


Gradska knjižnica i čitaonica priključila se obilježavanju 5. svibnja - Dana grada Pule izložbama, predstavljanjima knjige te brojnim programima za najmlađe. Tako će se u Središnjoj knjižnici do 6. svibnja moći pogledati izložba "Počeci knjižarstva u Puli: od sredine 19. stoljeća do 1918." a 3. svibnja, u 18 sati, održat će se predstavljanje slikovnice "Mića štorija o Divić-Gradu" čiji su autori učenici OŠ dr. Mate Demarina, Područno odjeljenje Banjole. Na Dan Grada, u 18 sati, predstavit će se roman Armati, autorice Lari Mari (Larissa Kunić i Marieta Kola).

Na Dječjem odjelu knjižnice 5. svibnja održat će se radionica za osobe s posebnim potrebama Pulske znamenitosti, a istog dana u 18 sati igraonica Pula alias – opiši Pulu drugim riječima, dok će se od danas do 5. svibnja održati radionice na talijanskom jeziku La cravatta di Veli Jože, radionice za djecu na talijanskom jeziku. U Dječjoj knjižnici u bivšem Pionirskom domu, pak, od danas do 5. svibnja održavat će se radionice Pula u slikovnicama, a od danas do 6. svibnja Skockana Pula - gradimo zajedno Pulu lego kockama.

U Čitaonici Kluba umirovljenika 4. svibnja na programu je kartofilska izložba Filatelističkog društva Arena "Pula na razglednicama", autora Nikole Taratina. Na Dan grada, u 15 sati, održat će se Šahovski susret članova Čitaonice kluba umirovljenika i umirovljenika Šahovskog kluba Uljanik. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter