Bogat program Rovinj Music Festivala

Opća opasnost nastupa u subotu
Opća opasnost nastupa u subotu

Od 26. do 28. prosinca, zahvaljujući RMF-u (Rovinj Music Festivalu), Rovinj će biti mjesto susreta i doživljaja dobre glazbe i zabave. Osim, što će tijekom revijalnih večeri nastupiti grupe, koje danas žare i pale (Vatra, Opća opasnost, S.A.R.S,  Radio Aktiv) "prostor" se daje i mladim neafirmiranim grupama, zbog kojih je i naime osmišljen RMF - festival za promociju mladih i neafirmiranih bendova.

U natjecateljskom programu moći će se čuti i ocjenjivati danas još anonimne grupe: Lemon 3 - mladi punk-rock bend iz Zagreba, riječki alt rock bend Silycons, čakovečki Wind Stain, pulski Nezakcij te mostarski Jester's play, a nastupit će i prošlogodišnji pobjednici RMF-a - grupa Genova iz Čakovca).

Glazbeni program, koji već sedmu godinu za redom u Rovinj dovodi brojnu publiku iz čitave Istre pa i šire, odvijat će se u  grijanom šatoru na Valdibori s početkom u 20.30 sati. Prve večeri, u subotu 26. prosinca, publiku će zabavljati tvorci brojnih hitova kao što su "Tango" i "Jantar", grupa Vatra i rockeri iz Županje - Opća opasnost. Nakon njihovih će se nastupa mladi bendovi boriti za naslov pobjednika RMF, a time i vrijednu nagradu od pet tisuća kuna.

Druga je večer u znaku nastupa pulsko-zagrebačkog benda Radio Aktiv a potom i grupe S.A.R.S. koja bi, baš kao i lani, trebala osigurati sjajnu atmosferu. Poslije, opet slijedi i natjecateljski dio programa.

U ponedjeljak, posljednje RMF-ovske glazbene večeri i programa - kojeg su i ove godine osmislili i organizirali, uz sponzorstvo Grada Rovinja i rovinjske Turističke zajednice, članovi organizacijskog odbora RMF-a Zoran Božić, Leo Modrić, Darko Zgrabljić, Denis Budim i Igor Franković - najavljen je blagdanski koncert  Tedija Spalata. Spalato, jedan od vječitih romantika domaće scene, i njegov prateći band nastupit će u kazalištu Gandusio, a nešto kasnije u šatoru na Valdibori održat će se i završni koncert Škole glazbe Rovinj i RMF banda. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter