Bogat program dana Općine Tinjan

(A. D.)
(A. D.)

U subotu će se bogatim sportskim i kulturnim programom obilježiti Dan općine Tinjan koji se slavi povodom oslobođenja toga mjesta 8. svibnja 1945. godine.

Najsvečaniji trenutak zbiti će se u 16 sati kod starog županskog stola gdje će se, uz brojne uzvanike, održati svečana sjednica tinjanskog općinskog vijeća. U slučaju kiše ceremonijal će se održati u mjesnom Domu mladih Tinjan. Sportski program počinje već u 8 sati drugim kolom Croatia kupa u daljinskom jahanju, natjecanja koje će se održati u okolici Tinjana, dok u 15 sati na mjesnom igralištu kreće turnir u preponskom jahanju. U devet sati započinje pješačenje "Stazom suhozida", a istodobno starta tradicionalno pljočkarsko natjecanje Memorijalni turnir "Brečević-Krizmanić-Monas". Ovaj se popularni turnir neprekidno održava od 1994. godine, a osobit je po tome što se njegovi organizatori strogo drže tradicije igrajući isključivo kamenim plosnatim pljočkama, a ne kao mnogi metalnim pljočkama. U deset sati u sportskoj dvorani održat će se odbojkaški turnir za djevojčice, a u isto vrijeme na streljani započinje turnir u gađanju glinenih golubova.

Ispred općinske zgrade u 15 sati se otvara "Mali samanj starih zanata", dok će u obiteljskoj kući pokraj župne crkve od podne do 18 sati otvorena biti izložba Zavičajne zbirke Enriko Depiera. U zgradi POST-e, staroj tinjanskoj pošti, od podneva do 19 sati moći će se razgledati izložba "Kumpanija Kosirići 2006.-2016.". U 17 sati započinje malonogometni turnir, dok će u 18.30 sati svečani mimohod folkloraša kroz mjesto najaviti jubilarnu desetu Večer folklora "Kumpanija kosirići i gosti" koja započinje u 19 sati ispred Doma mladih Tinjan. Nastupaju KUD Lastovo, KUD Sv. Antun Zadobarje iz Karlovca, KUD dr. Vinko Žganec Vratišinec, KUD Veliko Trosjtvo, KUD Stjepan Žiža iz Rovinjskog Sela, KUD Barban, Vanesa i Trio Lipa iz Buzeta, Fameja Sirotić iz Rajki, La Parentine iz Poreča te sve sekcije Kompanije Kosorići iz Tinjana. Od 21 sat za sve željne zabave nastavlja se glazbena večer s Maurom Starajem i La Bandom. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter