Bogat program baljanskog ljeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Balama slijedi bogat ljetni program kulturno umjetnickih i ostalih dogadanja koje je na konferenciji za novinare najavio Sandro Mitton, djelatnik baljanskog TZ-a.

Prvi na redu je Castrum Vallis, kultna izložbu koja se ove godine održava 46. put, a na koju se prijavilo šezdesetak umjetnika. Izložba ce se održati 31. srpnja u galeriji Ulika s pocetkom u 20.30 sati.

- Bit ce izložene slike, fotografije i umjetnicke instalacije koje je ove godine odabrao umjetnik Predrag Goll. Prijavili su se umjetnici iz Hrvatske i inozemstva, a ovogodišnja tema je Bale u vrijeme pozitivnih promjena, kaže Mitton.

Istog dana ce se održati i pucka fešta u mjestu Golaš i to u režiji clanova Mjesnog odbora i gradana. U popodnevnim satima ce se odvijati turnir u briškuli i trešeti, a u vecernjim satima nastupa kvintet Krajner.

Od 1. do 5. kolovoza na Trgu Tomaso Bembo i u starogradskoj jezgri te u konobi Kamene price održat ce se Last Minute Open Jazz Festival na kojem ce gostovati vrsni glazbenici iz cijelog svijeta.

Potom, 6. kolovoza, po prvi put ce se održati i Dan Turisticke zajednice. Bit ce to prilika da se predstave svi koji u Balama nešto proizvode i stvaraju, a dan kasnije, 7. kolovoza održava se tradicionalna Baljanska noc.

Glavna zvijezda vecernjeg programa je Kemal Monteno, a u ponedjeljak 9. kolovoza u režiji Nevija Ignota bit ce uprilicena Talijanska noc – noc talijanskih kancona.


Podijeli: Facebook Twiter